Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kolme Tredun metsäalan opiskelijaa lumisessa metsässä

Metsäkoneenkuljettaja (pt)

Metsäalan perustutkinto

Astu rohkeasti metsäkonealan huippuosaajien joukkoon! Metsäkoneenkuljettajana käytät reteesti suuria, huipputeknisiä koneita. Olet reilusti uusimman koneteknologian kärjessä. Metsäalan koulutus on sinulle nopea tie työhön. Metsäkoneenkuljettaja työskentelee joko puutavaran hakkuu- tai ajokoneella. Hän osaa käyttää, kuljettaa ja huoltaa metsäkoneita kuten metsätraktoreita, hakkuukoneita tai puutavara-autoja. Hakkuukoneenkuljettajan tehtäviin kuuluu koneellinen puunkorjuu hakkuutyömaalla. Puunkorjuun työvaiheisiin kuuluu puunkaato, puiden karsiminen ja katkominen. Ajokoneenkuljettaja puolestaan vastaa puiden kuljettamisesta metsästä tienvarteen odottamaan jatkokuljetusta.

Metsäkoneenkuljettaja voi työskennellä metsäkonealan yrityksissä, huolto- ja korjaamoyrityksissä, koneiden valmistus- ja myyntiorganisaatioissa tai perustaa oman yrityksen. Suomalainen metsäkoneenkuljettaja on haluttu myös ulkomailla.

Metsäkoneenkuljettaja viihtyy luonnossa ja ison työkoneen ohjaamossa. Työ on itsenäistä, mutta alalla tarvitaan myös asiakaspalvelu- ja tiimityöosaamista. Metsäkoneenkuljettajan vastuullinen työ edellyttää hyvää havainnointi- ja päätöksentekokykyä sekä luonnon tuntemusta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • kiinnostus metsään, koneisiin ja tekniikkaan
  • kyky tarttua töihin ja tehdä nopeita päätöksiä
  • tarkkuus
  • vastuullisuus
  • atk-taidot

Aatu amiksessa –sarjan videolla päästään kurkistamaan metsäkoneenkuljettajan työhön opiskelija Lauri Laineen johdolla:

Tutustu Tredun metsäkoneenkuljettajakoulutukseen:


Metsäalan perustutkinto

Metsäalan perustutkinto tarjoaa laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet metsäalan eri tehtäviin. Metsänhoitoon ja puunkorjuuseen erikoistuneet metsäalan perustutkinnon suorittaneet ammattilaiset osaavat uudistaa metsää eri menetelmillä, määrittää sekä toteuttaa taimikon ja kasvatusmetsän hoitotarpeen eri menetelmillä hoito-ohjeen mukaisesti, huomioiden metsäluonnon muut käyttöarvot.

Metsäalan perustutkinnossa (180 osp) on neljä osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat ja tutkintonimikkeet:

  • Metsätalouden osaamisala, metsuri-metsäpalvelutuottaja
  • Metsäkoneenkuljetuksen osaamisala, metsäkoneenkuljettaja
  • Metsäkoneasennuksen osaamisala, metsäkoneasentaja