Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Muistihoitaja (EAT)

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Muistihoitaja (EAT) työskentelee ikääntyneiden ihmisten ennaltaehkäisevien palvelujen, hoidon ja huolenpidon tehtävissä. Hän tukee muistioireisen tai muistisairaan ihmisen elämää, vuorovaikutusta ja toimintakykyä sekä ohjaa hänen läheisiä. Muistihoitaja arvioi ikäihmisten palvelutarvetta sekä suunnittelee ja toteuttaa palveluita yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa.

Muistihoitaja (EAT) työskentelee sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä muistioireisille ja muistisairaille suunnattujen palvelujen piirissä tai kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohtaa muistioireisia tai muistisairaita ihmisiä toimiessaan erilaisissa palvelutehtävissä.

Tredu toteuttaa Muistihoitajan (EAT) opinnot kokonaan verkossa etäopiskelumahdollisuudella. Pakolliset tutkinnon osat Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen (60 osp) ja Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen (60 osp) opiskellaan kokonaan verkossa etätoteutuksena. Jos haluat suorittaa koko tutkinnon verkossa, silloin valinnainen tutkinnon osa on Gerontologinen hoitotyö (60 osp), joka on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa. Halutessasi voit suorittaa pakolliset tutkinnon osat verkossa ja valita valinnaisen tutkinnon osan lähiopetusvalikoimasta, jolloin valikoima on laajempi.

Opiskelu edellyttää Teams-sovelluksen käyttöä kuvamahdollisuudella. Opiskelu verkossa koostuu aktiivisesta osallistumisesta, vuoropuhelusta muiden opiskelijoiden kanssa, ryhmätöistä sekä itsenäisistä tehtävistä opetuspäivien välissä.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut ymmärtää ja tuntee vanhenemiseen liittyvät muutokset ja niiden vaikutuksen arkielämään sekä osaa tukea asiakkaitaan elämän muutostilanteissa. Muita tärkeitä valmiuksia, joita koulutuksessa saat ovat:

  • työelämätaidot
  • oman työyhteisön toiminnan kehittäminen
  • asiakkaiden ja opiskelijoiden ohjaustaidot
  • uuden tiedon soveltamistaidot
  • eettisten periaatteiden ja arvojen mukainen toiminta

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp) antaa valmiudet tehdä vanhustyön erikoisosaamista vaativia tehtäviä tutkinnon suorittajan omalla osaamisalueella. Tutkinnon tavoitteena on antaa asiantuntijavalmiuksia vanhustyön erikoisosaamista vaativiin tehtäviin vanhuksen kuntouttavassa hoito- ja huolenpitotyössä sekä ikääntyvien palvelujen kehittämiseen.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisala, ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT)
  • muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala, muistihoitaja (EAT)
  • ikävalmennuksen osaamisala, ikävalmentaja (EAT)
  • elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisala, saattohoitaja (EAT)

Halutessasi voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla osatutkinnon sinua kiinnostavasta tutkinnon osasta tai osista.