Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi Tredun muotiassistenttiopiskelijaa

Muotiassistentti

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Muotiassistentti toteuttaa projekteja ja toimeksiantoja, toimii tekstiili- ja muotialan myyntitehtävissä sekä tapahtumien järjestäjätiimeissä. Hän tuntee trendit, tyylit, värit ja sommittelun sekä osaa opastaa ja auttaa asiakasta tuotteiden ja materiaalien valinnassa. Lisäksi muotiassistentti hallitsee vaatteiden, asusteiden ja sisustustuotteiden valmistuksen perusteet.

Muotiassistentti voi työskennellä visualistin tai suunnittelijan työparina, markkinointiviestinnän ja tapahtumajärjestelyn parissa tai kaupan alan hankinta- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Muotiassistentti on luova, kokeileva ja ennakkoluuloton. Muotiassistentin ammatissa korostuvat visuaalisuus, materiaalituntemus ja viestintätaidot. Hän on kiinnostunut tyyleistä ja trendeistä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaslähtöisyys
  • vastuullisuus
  • suunnitelmallisuus
  • laatutietoisuus
  • pitkäjänteisyys
  • hahmottamiskyky
  • kädentaidot

Kokemuksia Tredusta - Helga Karjalainen opiskelee muotiassistentiksi:

Aatu amiksessa - Raquel Martinez valmistui kahdessa vuodessa ylioppilaspohjaisesta tekstiili- ja muotialan koulutuksesta ja toimii alan yrittäjänä:


Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Tekstiili- ja muotialan ammattilainen osaa valmistaa erilaisia vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä sekä toimia alan liikkeissä myyntitehtävissä. Tredussa tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa voi opiskella mittatilausompelijaksi, ompelijaksi tai muotiassistentiksi.

Sinua voisi myös kiinnostaa