Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa katsoo toisiinsa tuotantolinjalla

Muovi- ja kumituotevalmistaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Muovi-ja kumituotevalmistaja valmistaa teknisiä tuotteita, kuten kumipinnoitteita teloihin, renkaita, jalkineita ja letkuja. Muovi- ja kumialan työtehtäviin kuuluu koneiden ohjelmointia, käyttöä ja huoltoa sekä muottien asennusta ja laadunvalvontaa. Muovi- ja kumiteollisuuden alalla on käytössä pitkälle automatisoitua tekniikkaa, mutta myös käsityötä tarvitaan.

Muovi- ja kumituotevalmistaja toimii mitä erilaisimpia tuotteita valmistavassa teollisuudessa. Ura voi löytyä suurten rakennuselementtien tai höyhenkevyiden älyä sisältävien tuotteiden valmistuksessa tehtaista tai yrityksistä.

Muovi- ja kumituotevalmistaja tarvitsee työssään kädentaitojen ohella automatisoitujen valmistusprosessien laaja-alaista hallintaa. Tuotantoprosessit edellyttävä vastuuta työn laadusta, koneiden ja laitteiden toimivuudesta ja päivittäishuollosta sekä ohjelmoinnin ja automaation osaamista. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • havainnointi- ja hahmotuskyky
  • huolellisuus
  • tekninen ja matemaattinen ajattelu
  • ongelmanratkaisutaito
  • piirustusten lukutaito
  • projektiosaaminen

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa tutkinnon suorittaneelle laaja-alaiset perusvalmiudet erilaisiin teknologiateollisuuden tehtäviin. Kone- ja tuotantotekniikan alan perustaitoja ovat koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tunteminen, työvälineiden ja työstökoneiden käytön hallinta sekä työpiirustusten ja kytkentäkaavioiden lukutaito.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa (180 osp) on kaksi osaamisalaa ja viisi tutkintonimikettä:

  • asennuksen ja automaation osaamisala (koneautomaatioasentaja, koneasentaja)
  • tuotantotekniikan osaamisala (koneistaja, levyseppähitsaaja, muovi- ja kumituotevalmistaja).