Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Näin haet koulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua jatkuvassa haussa ja yhteishaussa. Voit opiskella myös työsuhteessa oppisopimuksella.

Ohjausta ja neuvontaa hakeutumiseen saat TreduNavi-hakupalvelusta. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.


Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä näiden tutkintojen osia. Opintoihin voi hakea ja opinnot aloittaa joustavasti ympäri vuoden silloin, kun koulutus on ilmoitettu hakuun eli siellä on vapaita opiskelupaikkoja.

Jatkuvassa haussa voivat hakea aivan kaikki koulutuksesta kiinnostuneet. Hakukohteisiin määritellään kuitenkin pohjakoulutusvaatimus, joka voi olla esim. peruskoulun päättötodistus tai aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto, ja voit hakea koulutukseen, jonka pohjakoulutusvaatimuksen täytät. Lisäksi pitää osata riittävästi suomen kieltä, että opinnoissa voi pärjätä. Oppilaitokset päättävät itse opiskelijavalintakriteereistä.

Jatkuvan haun kautta täydennetään myös yhteishaussa vapaaksi jääviä opiskelupaikkoja kesän aikana.

Haku perustutkintoihin ja VALMA-koulutukseen

Perustutkintoihin ja Valma-koulutukseen voi hakea koko ajan, vapaana oleviin opiskelupaikkoihin. Haku tapahtuu hakujaksoissa, jotka ovat noin kuukauden mittaisia. Perustutkintojen ja Valman lisäksi tarjolla on osatutkintoja, joissa suoritetaan yksittäisiä osioita perustutkinnoista.

Jos haluat suorittaa loppuun aiemmin kesken jääneen ammatillisen perustutkintosi tai siirtyä opiskelemaan meille toisesta oppilaitoksesta, ole yhteydessä suoraan alan opinto-ohjaajaan tai hakeudu perustutkintoon alla olevan linkin kautta.

Koulutustarjonnan, hakujaksot ja ohjeet hakeutumiseen löydät sivultaJatkuva haku perustutkintoihin ja VALMA-koulutukseen

Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeudutaan kunkin tutkinnon esittelysivulla olevan linkin kautta. Hakuajat ja hakukriteerit vaihtelevat tutkinnoittain. Voit etsiä koulutuksia erilaisilla hakuehdoilla Hae opiskelemaan -sivulta


Yhteishaku

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Opiskelijavalinta tehdään valtakunnallisten kriteerien mukaisesti.

Voit hakea yhteishaussa jos sinulla ei ole vielä mitään valmista tutkintoa perusopetuksen jälkeen (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto) Suomesta tai ulkomailta. Yhteishaussa haetaan aina perusopetuksen päättötodistuksella.

Hae jatkuvassa haussa, jos sinulla on valmis perusopetuksen jälkeinen tutkinto.


Lue lisää yhteishausta
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15


Oppisopimus

Oppisopimuksella voidaan opiskella koko tutkinto tai tutkinnon osa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Koulutus voidaan sopia toistaiseksi voimassa olevaan, määräaikaiseen tai viranhaltijan työsuhteeseen. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella.

Koulutus voidaan toteuttaa kokonaan oppisopimusopiskeluna tai voit esimerkiksi siirtyä omaehtoisista opinnoista oppisopimuskoulutukseen löytäessäsi opintojen aikana sopivan työpaikan.

Kysy lisää oppisopimuskoulutuksesta Tredun oppisopimuspalveluista

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma ja ke klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi