Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kuvapankkikuva miehestä joka seisoo savupiipun päällä työvälineiden kanssa

Nuohooja

Talotekniikan ammattitutkinto

Nuohooja huolehtii, neuvoo ja opastaa kiinteistöjen paloturvallisuudesta, sisäilman puhtaudesta, energian säästöstä sekä ympäristön puhtaudesta. Nuohooja puhdistaa tulisijoja ja savuhormeja sekä tarkistaa niiden paloturvallisuuden.

Nuohousala tarvitsee jatkuvasti päteviä ja osaavia tekijöitä. Nuohooja voi toimia joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä. Nuohoojan työ soveltuu erinomaisesti kausiluonteista työtä tekevälle rinnakkaisammatiksi antamaan lisäansioita myös hiljaisemmille kausille. Nuohousalalla työtehtäviä on tarjolla ympäri vuoden.

Lakisääteistä nuohoustyötä ei voi tehdä ilman nuohoojan tutkintoa. Tredu tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa tutkinto joustavasti. Opiskelu on mahdollista oman työsi ohessa.

Nuohoojan ammatissa korostuvat vahva ammattitaito, hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot, mukautumiskyky sekä joustavuus erilaisissa tilanteissa. Hyvä fyysinen kunto ja ketteryys ovat välttämättömiä erilaisissa kiipeilytilanteissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
  • kädentaidot
  • ongelmanratkaisukyky
  • vastuullisuus
  • joustavuus
  • luotettavuus
  • yrittäjämäinen asenne

Talotekniikan ammattitutkinto

Talotekniikan ammattitutkinto antaa alan osaajille vaadittavan ammattitaidon kiinteistön ja siihen liittyvien tilojen teknisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden hoidon tehtäviin. Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp) on kahdeksan osaamisalaa ja yhdeksän tutkintonimikettä. Tredussa tarjolla on nuohouksen osaamisala, nuohooja (AT).