Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ohjelmistokehittäjä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Ohjelmistokehittäjä toimii tietojärjestelmien ja ohjelmien kehittämisprojekteissa sekä tietotekniikan erikoisosaamista vaativissa työtehtävissä. Hän suunnittelee, ohjelmoi, testaa, dokumentoi ja ylläpitää erilaisia ohjelmistoja, esimerkiksi pelejä, tietokantapohjaisia web-sovelluksia ja verkkosivuja.

Ohjelmistokehittäjä voi työskennellä ohjelmistokehitystä tekevissä yrityksissä, ohjelmistotaloissa, peli- ja tietojenkäsittelypalveluja tuottavissa yrityksissä sekä tietotekniikkaa käyttävissä organisaatioissa. Hän voi ryhtyä myös alan yrittäjäksi.

Ohjelmistokehittäjä tarvitsee työssään loogista ajattelukykyä, ongelmanratkaisukykyä, projektinhallintataitoja ja työn priorisointikykyä. Hänellä voi olla myös taiteellisia ja graafisia vahvuuksia. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • huolellisuus
  • keskittymis- ja päättelykyky
  • kädentaidot
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Uudistunut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on päivitetty nykyajan työn vaatimusten mukaiseksi. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.