Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Tredun logistiikan opiskelijoita

Oma polku kuljetusalalle

Tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta

Oletko kiinnostunut kuljetusalan monipuolisista työmahdollisuuksista? Jäivätkö aikaisemmat logistiikan opintosi kesken? Vai haluatko laajentaa osaamistasi? Tai kenties etsit omaa ammattiasi ja haluat tutustua kuljetusalaan. Oma polku kuljetusalalle -koulutus vastaa näihin kaikkiin tilanteisiin ja tarjoaa erilaisia polkuja erilaisiin tilanteisiin.

Oletko nuori aikuinen ja etsit omaa ammatillista tietäsi? Oma polku koulutuksessa voit suorittaa tutkinnon osan tai osia ja varmistua siitä, että olet oikealla alalla. Oma polku koulutuksen jälkeen tai sen aikana, voit hakeutua myös logistiikan perustutkinto-opiskelijaksi ja suorittaa koko tutkinnon.

Oma polku kuljetusalalle -koulutus voi tilanteestasi riippuen toimia myös nopeana väylänä kuljetusalan ammattilaiseksi (kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, linja-autonkuljettaja). Opintoihin kuuluu tutkinnon osien suorittaminen logistiikan perustutkinnosta tai kuljetusalan ammattitutkinnosta. Oma polku koulutus mahdollistaa myös osaamisen nopean laajentamisen esim. henkilöliikenteestä tavaraliikenteeseen, linja-autonkuljettajasta rekkamieheksi.

Oma polku koulutukseen on jatkuva haku. Hae koulukseen ja ota selvää, millainen olisi juuri sinun Oma polkusi.


Kuljetusalalla ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta.Kuljetusalan työssä tarvitaan itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vastuullisuus
  • huolellisuus
  • paineensietokyky
  • joustavuus
  • alalle soveltuva terveys.

Logistiikan perustutkinto

Oma polku kuljetusalalle -koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa/osia logistiikan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua logistiikan perustutkinto -koulutukseen.

Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:

  • kuljetuspalvelujen osaamisala, kuorma-autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • sisälogistiikan osaamisala, palvelulogistiikkatyöntekijä