Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Oma polku kuljetusalalle

Oletko kiinnostunut kuljetusalan työmahdollisuuksista? Oletko haaveillut liikkuvasta asiakaspalvelutyöstä kuljetusalan monipuolisissa tehtävissä? Oma polku kuljetusalalle -koulutus tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuljetusalaan ja tarkastella omia mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä alalle.

Oma polku -koulutuksen jälkeen sinun on mahdollista hakeutua logistiikan perustutkinto-opiskelijaksi ja laajentaa osaamista ja työllistymismahdollisuuksia esim. kuorma-autonkuljettajaksi tai linja-autonkuljettajaksi.

Mikäli sinulla on jo osaamista tai aikaisempia opintoja logistiikka-alalta ja haluat aloittaa logistiikan perustutkinnon opinnot nopeasti, voit hakeutua aikuiskoulutuksena toteutettavaan logistiikan perustutkintoon tämän Oma polku kuljetusalalle -haun kautta. Tällöin koulutuksen aloitus voi olla joustava. Oma polku kuljetusalalle -koulutukseen on jatkuva haku ja useita aloituksia vuoden aikana. Kysy lisätietoja.

Kuljetusalalla ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta.Kuljetusalan työssä tarvitaan itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vastuullisuus
  • huolellisuus
  • paineensietokyky
  • joustavuus
  • alalle soveltuva terveys.

Logistiikan perustutkinto

Oma polku kuljetusalalle -koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa/osia logistiikan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua logistiikan perustutkinto -koulutukseen.

Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:

  • kuljetuspalvelujen osaamisala, autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja