Ompelija kaavoittaa ja valmistaa sarjatuotannossa vaatteita, asusteita ja sisutustekstiilejä arkeen ja juhlaan. Hän käyttää työssään monipuolisesti vaate- ja tekstiiliteollisuuden koneita ja laitteita.
Ompelija voi työllistyä ompelijaksi ateljeihin, pienyrityksiin, teatterin puvustamoihin tai tekstiili- ja muotiteollisuuteen. Oman suuntautumisensa mukaan hän voi työllistyä myös asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin esimerkiksi vaate- ja kangasliikkeisiin. Ompelija voi toimia myös yrittäjänä.
Ompelija on kiinnostunut vastuullisesta ja laadukkaasta tuotannollisesta työstä. Kädentaitojen, luovuuden, yrittäjähenkisyyden ja asiakaslähtöisyyden lisäksi myös teknisten taitojen hallinta alan työtehtävissä on tärkeää. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
asiakaslähtöisyys
vastuullisuus
suunnitelmallisuus
visuaalisuus
laatutietoisuus
pitkäjänteisyys
kolmiulotteinen hahmottamiskyky
Aatu amiksessa - Raquel Martinez valmistui kahdessa vuodessa ylioppilaspohjaisesta tekstiili- ja muotialan koulutuksesta ja toimii alan yrittäjänä:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto
Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Tekstiili- ja muotialan ammattilainen osaa valmistaa erilaisia vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä sekä toimia alan liikkeissä myyntitehtävissä. Tredussa tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa voi opiskella mittatilausompelijaksi, ompelijaksi tai muotiassistentiksi.
Pohjakoulutusvaatimuksena on aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto.
Valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Kaikki hakijat haastatellaan puhelimitse hakuaikana tai viimeistään 6.5.2022. Soittoaika klo 9-16
Opiskelijavalinta
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:
- lukio tai toinen ammatillinen perustutkinto
- riittävä suomen kielen taito A2.1
Valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Koulutusaika
3.8.2022
Toimipiste
Sammonkadun toimipiste
Toteutus
Tutkinto suoritetaan lähiopintoina, päiväkoulutuksena. Lähiopetuksen määrä on vähintään 25h viikossa. Lähiopetuksen lisäksi suoritetaan oppimistehtäviä.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. – 22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa:
Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15