Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kielitaitotasot ja kielitaidon arviointi

Tredussa opetus- ja tutkintokieli on suomi. Selviytyäkseen opinnoista opiskelijalla tulee olla riittävä suomen kielen taito.

Hakijan suomen kielen hallinta voidaan katsoa riittäväksi, jos hän esittää jonkun alla mainituista todistuksista. Epäselvissä tapauksissa kutsumme hakijan Tredun kielikokeeseen.

  • perusopetuksen päättötodistus, joka on suoritettu suomen kielellä.
  • lukion päättötodistus tai ylioppilastutkinto suomen kielellä.
  • aiemmin suomen kielellä kokonaan suoritettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto (ml. näyttötutkintona suoritettu tutkinto).
  • yleisten kielitutkintojen suomen kielen tutkinnon kaikki osa-alueet (4)* on arvioitu vähintään tasolla 3 (tai alalla vaadittu korkeampi taso).
  • kotoutumiskoulutuksen kielitaitotodistuksessa kaikki osa-alueet (4)* on arvioitu vähintään alalla vaadittavan kielitaitotason mukaan.
  • toisen koulutuksen järjestäjän kieli- ja/tai kotoutumiskoulutuksessa kaikki osa-alueet (4)* on arvioitu vähintään alalla vaadittavan kielitaitotason mukaan.

*) Osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen.

Kutsu kielikokeeseen lähetetään sähköpostilla hakijan hakemuksessa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kokeesta pois jääminen on este opiskelijavalinnalle.

Kielitaito arvioidaan Tredun koulutuksiin, emme kirjoita kielikokeen tuloksesta todistusta.

Kielitaitotasot tutkinnoittain

Tredun tutkintokohtaiset kielitaitovaatimukset löytyvät alla olevasta taulukosta. Hakuvaiheessa hakija voi osoittaa kielitaidon todistuksella tai osallistumalla kielikokeeseen.