Osatutkinto, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Sinulle,
joka viihdyt itsenäisessä kädentaitoja vaativassa työssä, olet yhteistyökykyinen ja sinua kiinnostaa työ ravintola-alalla.
Koulutuksessa opit vastaanottamaan ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita. Opit kuumentamaan tai valmistamaan ruokia ja lisäkkeitä. Opit toimimaan asiakaspalvelussa sekä ohjaamaan asiakkaita. Opit tuntemaan yleisimmät erityisruokavaliot. Arvioitu opiskeluaika kaksi (2) kuukautta.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola-alan perustutkinnosta
osatutkinto ja työllistyä ravintola-alan monipuolisiin ruoanvalmistus-
ja asiakaspalvelutehtäviin.
Kokin ammatissa vahvuuksia ovat tarkka makuaisti, kädentaidot,
mielikuvitus ja luovuus. Alan työtehtävissä korostuvat myös paineen- ja
kiireensietokyky sekä taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.
Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
palvelu- ja myyntihenkisyys
joustavuus
vastuuntunto
omatoimisuus
hygieniaosaaminen
tieto- ja viestintätekniset taidot
taloudellinen ajattelu
yrittäjämäinen asenne
Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniaosaamispassi, hätäensiapukoulutus ja anniskelupassikoulutus.
Päivä- ja monimuoto-opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutus alkaa lähiopetuksella oppilaitoksella opetusravintolassa tai kahvilassa (Tredun Kangasalan toimipiste) viitenä päivänä viikossa. Tämän jälkeen pyritään työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen yrityksen viikkotyöajan mukaisesti. Arvioitu opiskeluaika 2 kuukautta.
Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.
Hakeutuminen
- Jatkuva haku, aloitus joustavasti
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus tai hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.
Alla olevasta linkistä löydät lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta.