Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi Tredun prosessinhoitajaopiskelijaa

Prosessinhoitaja, kemianteollisuus

Prosessiteollisuuden perustutkinto

Kemianteollisuuden prosessinhoitajan tehtävä on ohjata ja valvoa prosessia kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa tuotannon käyttötehtävissä. Prosessinhoitajan työtehtäviä ovat muun muassa teollisuuden jatkojalostukseen menevien peruskemikaalien, muovien, maalien, öljynjalostuksen ja petrokemian teollisuuden tuotteiden valmistus, malmien ja mineraalien jalostus sekä maataloudelle valmistettavien tuotteiden, kuten lannoitteiden valmistus. Prosessinhoitaja käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraa prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoo, ohjaa ja säätää työalueensa prosesseja. Hän suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Prosessinhoitaja osaa tehdä myös tarvittavia säätö- ja huoltotöitä.

Kemiantekniikan prosessinhoitaja työskentelee prosessien säätö-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.

Prosessinhoitaja on vastuuntuntoinen tiimityöntekijä, jolta edellytetään myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky

Prosessinhoitaja Mira Lehtonen kertoo oman onnistumistarinansa Tredusta työelämään:


Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessiteollisuuden perustutkinto tarjoaa perusvalmiudet toimia prosessiteollisuudessa eri alojen tuotannon käyttö- ja käynnissäpitotehtävissä. Prosessiteollisuutta on esimerkiksi puun, raaka-öljyn tai mineraalien jalostaminen raaka-aineiksi ja eriasteisiksi jatkojalosteiksi.

Prosessiteollisuuden perustutkinnossa (180 osp) on viisi osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat:

  • biotekniikan osaamisala (prosessinhoitaja)
  • kemianteollisuuden osaamisala (prosessinhoitaja)
  • metallien jalostuksen osaamisala (prosessinhoitaja)
  • paperiteollisuuden osaamisala (prosessinhoitaja)