Kemianteollisuuden prosessinhoitajan tehtävä on ohjata ja valvoa prosessia kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa tuotannon käyttötehtävissä. Prosessinhoitajan työtehtäviä ovat muun muassa teollisuuden jatkojalostukseen menevien peruskemikaalien, muovien, maalien, öljynjalostuksen ja petrokemian teollisuuden tuotteiden valmistus, malmien ja mineraalien jalostus sekä maataloudelle valmistettavien tuotteiden, kuten lannoitteiden valmistus. Prosessinhoitaja käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraa prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoo, ohjaa ja säätää työalueensa prosesseja. Hän suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Prosessinhoitaja osaa tehdä myös tarvittavia säätö- ja huoltotöitä.
Kemiantekniikan prosessinhoitaja työskentelee prosessien säätö-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.
Prosessinhoitaja on vastuuntuntoinen tiimityöntekijä, jolta edellytetään myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
halu oppia uutta
oikea asenne työskentelyyn
ongelmanratkaisukyky
Prosessinhoitaja Mira Lehtonen kertoo oman onnistumistarinansa Tredusta työelämään:
Prosessiteollisuuden perustutkinto
Prosessiteollisuuden perustutkinto tarjoaa perusvalmiudet toimia prosessiteollisuudessa eri alojen tuotannon käyttö- ja käynnissäpitotehtävissä. Prosessiteollisuutta on esimerkiksi puun, raaka-öljyn tai mineraalien jalostaminen raaka-aineiksi ja eriasteisiksi jatkojalosteiksi.
Prosessiteollisuuden perustutkinnossa (180 osp) on viisi osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat:
Klikkaa sinistä palkkia, saat esille lisää tietoa.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. –
22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen
päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole
aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Lue lisää jatkuvasta hausta Jatkuva haku perustutkintoihin. Ota
yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken
jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta.
Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Opiskelijavalinta
Pohjakoulutusvaatimus: aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1
Koulutusaika
3.8.2022 - 30.5.2024
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Iltakoulutus: Koulutus toteutetaan ilta- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopintoja on neljänä iltana viikossa, ma-to klo 16-20.
Hinta
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Haku oppisopimuskoulutukseen
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.
Opiskelijavalinta
Prosessinhoitajan oppisopimuskoulutus on suunnattu sinulle, joka toimit alan tuotantotehtävissä ja haluat päivittää tai lisätä osaamistasi työn ohessa.
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 v, oppisopimuskoulutuksena henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Lähipäiviä on n. 1-2 pv/kk, lisäksi etä-/verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa opiskelua.