Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa kävelee ulos palaverista jutellen

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan esimies

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan esimiehen tai asiantuntijan työhön kuuluu henkilöstön osaamisen kehittäminen, toiminnan suunnittelu, henkilöstötarpeen ennakointi ja rekrytointi. Hän kantaa vastuuta asiakaskohteen toiminnan kannattavuudesta ja palvelun laadusta. Alan esimiehellä voi olla erikoistumisen myötä ammatillista osaamista ekotehokkuuden johtamisesta, kiinteistön toimivuuden ja toimintakunnon arvioinnista, monipalvelujen johtamisesta, puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen kehittämisestä tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen mitoittamisesta ja myynnistä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelun esimies voi työskennellä kiinteistönhoidossa, kotityöpalveluissa ja puhtausalalla. Lisäksi hän voi toimia kiinteistönhoidon ja puhtausalan asiantuntijana kiinteistöissä ja niiden suunnittelussa tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen työmäärämitoituksessa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan esimies on organisointitaitoinen ja hänellä on kyky toimia johdonmukaisesti vaikeissakin tilanteissa. Muita tärkeitä asioita alan tehtävissä toimiessa ovat: 

  • hyvät vuorovaikutustaidot
  • taito nähdä asiat kokonaisuutena
  • esimiesosaaminen
  • ryhmätyötaidot
  • vahva ammattiosaaminen
  • paineen- ja kritiikinsietokyky

Tutustu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkintoon:


Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto (180 osp) tarjoaa eväitä tutkinnon suorittajan vastuualueen palvelutuotannon suunnitteluun ja johtamiseen sekä asiakkuuksien ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tutkinto antaa hyvät valmiudet esimiestyöhön kiinteistönhoidossa, kotityöpalveluissa tai puhtausalalla.