Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi iäkkäämpää opiskelijaa karsii puiden oksia

Puutarhuri

Puutarha-alan perustutkinto

Puutarhurin työssä yhdistyvät kädentaidot ja fyysiset ulkotyöt. Viheralan puutarhuri suunnittelee ja toteuttaa ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä. Hän myös hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa. 

Viheralan puutarhurit työskentelevät viherrakennusalan yrityksissä, sekä kunnilla, seurakunnilla ja valtiolla viheralueiden ylläpidossa ja rakentamisessa. Työpaikka voi löytyä myös liikuntapaikoilta, suunnittelutoimistosta, puutarhamyymälästä tai omasta yrityksestä.

Väyläopinnot ovat valmiiksi suunniteltu paketti korkeakouluopinnoista. Tredun puutarha-alan väyläopiskelijana voit suorittaa 30 opintopistettä HAMK:n rakennetun ympäristön (hortonomi) AMK-opintoja osana perustutkintoasi. Lue lisää väyläopinnoista linkin kauttaUlkoinen linkkiKorkeakouluopinnot Tredussa

Puutarhurin työssä viheralalla tarvitaan fyysistä kuntoa, tarkkuutta ja huolellisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • itsenäisyys
  • kädentaidot
  • ongelmanratkaisukyky
  • vastuullisuus
  • yrittäjämäinen asenne

Matti Ahlava kertoo puutarha-alan perustutkinnon opinnoista:

Puutarha-alan perustutkinto

Puutarha-alan perustutkinnon suorittaneella puutarhurilla on laaja-alaiset valmiudet ja perustiedot puutarha-alan eri työtehtäviä varten. Puutarha-alan perustutkinnosta valmistuneet ovat puutarhatuotannon sekä kukka- ja puutarhakaupan ammattilaisia, jotka vastaavat itsenäisesti puutarhaviljelmillä, kukka- tai puutarhakaupoissa käytännön töistä.

Puutarha-alan perustutkinnossa (180 osp) on kolme osaamisalaa, joista Tredussa on tarjolla viheralan osaamisala.

Sinua voisi myös kiinnostaa