Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ravintolakokki toimii à la carte -annosten, tilausruokien sekä lounas- ja päivällistuotteiden valmistuksessa ja esillelaitossa. Ravintolakokin työhön kuuluu myös erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä.

Ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erilaiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset tai vaikka matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Ravintolakokin ammatissa eduksi on tarkka makuaisti, kädentaidot, mielikuvitus ja luovuus. Kiireinen työtahti keittiössä edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • omatoimisuus
  • hygieniaosaaminen
  • paineen- ja kiireensietokyky
  • taloudellinen ajattelu

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä joustavasti ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä. Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa (150 osp) on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Sinua voisi myös kiinnostaa