Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi kokkiopiskelijaa seisoo keittiössä ja nauraa

Suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Suurtalouskokki suunnittelee ja valmistaa terveellistä, maukasta ja monipuolista ruokaa suurissa erissä lukuisille ruokailijoille. Hän hallitsee myös erityisruokavaliot ja osaa toimia tarvittaessa tilauspalvelussa.

Suurtalouskokki työskentelee ammatti- ja suurtalouskeittiössä kokin työtehtävissä. Hän valmistaa ruokaa muun muassa sairaaloissa, vanhainkodeissa, oppilaitoksissa ja henkilöstöravintoloissa.

Suurtalouskokilta edellytetään perusteellista ruoka-aineiden ja valmistusmenetelmien tuntemusta sekä tarjolle asettelun osaamista. Kiireinen työtahti keittiössä edellyttää paineensietokykyä, ripeyttä ja organisointikykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu- ja tiimityötaidot
  • kädentaidot
  • maku- ja hajuaisti
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • omatoimisuus
  • hygieniaosaaminen
  • taloudellinen ajattelu

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinto laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä joustavasti ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä. Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa (150 osp) on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki

Sinua voisi myös kiinnostaa