Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija seisoo keskeneräisen talon ikkunassa ja käyttää porakonetta

Talonrakennus

Talonrakennusalan ammattitutkinto

Talonrakennusalan ammattilainen tekee rakennusalan vaativia töitä itsenäisesti ammattilaisilta edellytettävällä tahdilla. Hän voi toimia ammattityöntekijänä esimerkiksi betoni-, puu- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennustöissä. Talonrakennusalan ammattilaisella voi olla erikoisosaamista myös torninosturinkuljettamisesta, teline- tai asbestitöistä.

Rakennusalan tyypillisimpiä työpaikkoja ovat muun muassa rakennusalan ja rakennusteollisuuden yritykset sekä rakennustarvikeliikkeet. Alan ammattilainen voi toimia myös yrittäjänä.

Talonrakennusalan töissä korostuvat hyvät kädentaidot ja vankka ammattitaito. Työssä tarvitaan fyysistä kuntoa ja kykyä työskennellä vaihtelevissa työoloissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu- ja tiimityötaidot
  • itsenäisyys
  • ongelmanratkaisukyky
  • vastuullisuus
  • yrittäjämäinen työote
  • täsmällisyys

Talonrakennusalan ammattitutkinto

Talonrakennusalan ammattitutkinnon (150 osp) avulla on mahdollista vahvistaa ja päivittää jo olemassa olevia rakennusalan tietoja ja taitoja sekä saada uusia näkökulmia muuttuviin työelämän vaatimuksiin. Tutkinto tarjoaa ajantasaisen tiedon eri materiaaleista ja työtavoista, talonrakentamisen energia- ja tiiveysmääräyksiin sekä työturvallisuus- ja laatuasioihin.

Sinua voisi myös kiinnostaa