Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa juttelee kahvikupin äärellä

Taloushallinto (eat)

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Taloushallinnon asiantuntijalla on kokonaisvaltainen näkemys talouden hallinnasta. Taloushallinnon asiantuntijatyössä painopiste on talouden analysoinnissa, suunnittelussa ja seurannassa sekä budjetti- tai talousarvioseurannan analysoinnissa. Taloushallinnon asiantuntija toimii jatkuvasti kehittyvissä toimintaympäristöissä uusin välinein, ymmärtää yrityksen tai yhteisön talouden hallinnan tarpeet ja pystyy konsultoimaan johtoa tai asiakasta.

Taloushallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä toimivia tarvitaan työelämässä eri aloilla erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Ammattinimikkeenä taloushallinnon asiantuntijalla voi olla esimerkiksi talouspäällikkö, kirjanpitäjä tai controller.

Taloushallinnon asiantuntija tuntee oman organisaationsa toiminnan hyvin sekä ymmärtää toiminnan ja taloudellisten lukujen yhteyden. Koulutuksesta saa mm.

  • valmiuksia toimia vaativissa kirjanpitäjän, controllerin, talouspäällikön tehtävissä
  • kokonaisvaltaisen näkemyksen taloushallinnosta; talouden suunnittelu ja budjetointi, budjettiseuranta ja talouden analysointi, tilinpäätöksen kokonaisuuden hallinta, rahoituksen hallinta

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto antaa valmiuksia toimia vaativissa liiketoiminnan asiantuntija- tai esimiestehtävissä. Tutkinnon suorittaja voi oman suuntautumisensa pohjalta toimia erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä myynnissä ja markkinoinnissa, kaupan alalla, taloushallinnossa, henkilöstöhallinnossa, kiinteistönvälityksessä tai kansainvälisen liiketoiminnan tehtävissä.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa (180 osp) on kuusi osaamisala. Tredussa tarjolla on seuraavat osaamisalat:

  • henkilöstöhallinnon osaamisala
  • myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala
  • taloushallinnon osaamisala