Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Teollisuuspuurakentaja

Puuteollisuuden perustutkinto

Teollisuuspuurakentaja on puualan moniosaaja. Hän tuntee puuteollisuuden materiaalit, niiden ominaisuudet ja käyttäytymisen puurakenteiden valmistuksessa. Teollisuuspuurakentaja valmistaa piirustusten ja ohjeiden mukaan erilaisia puurakenteita esim. CLT-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita. Rakennuspuusepän osaamista voi hankkia suuntaamalla opinnot sisustuspuusepän, ovien ja ikkunoiden sekä kalusteiden asentamiseen liittyviin opintoihin.

Ammattitaitoiset teollisuuspuurakentajat työllistyvät monipuolisesti erilaisiin kädentaitoa ja puualan osaamista vaativiin tehtäviin. Työpaikka voi löytyä rakennustyömailta, puusepänliikkeestä, huonekalu-, kaluste- ja rakennusteollisuudesta, keittiökaluste- ja huonekaluliikkeistä, museoista ja teattereista. Yrittäjänä työskentely on myös mahdollista. Teollisuuspuurakentaja voi toimia myös myyntitehtävissä puutavara-, kaluste- ja huonekaluliikkeissä.

Teollisuuspuurakentajalla tulee olla kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja tinkimättömyyttä oman työn jäljestä. Teollisuuspuurakentajan työssä edellytetään myös huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä harkintaa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • itsenäisyys
  • oma-aloitteisuus
  • työpiirustusten lukutaito
  • asiakaspalveluhenkisyyttä

Puuteollisuuden perustutkinto

Puuteollisuusalan ammattitaidon perusta on erilaisten puumateriaalien ja niiden ominaisuuksien tuntemus. Puurakenneteollisuuden perustutkinto antaa valmiudet valmistaa puurakenteita ja niiden osia sekä toimia rakennuspuuseppänä.

Puuteollisuuden perustutkinnossa (180 osp) voi erikoistua puurakenne-, puusepän-, puulevy- tai sahateollisuuteen. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat:

  • puurakenneteollisuuden osaamisala, teollisuuspuurakentaja
  • puusepänteollisuuden osaamisala, puuseppä