Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tietoverkkoasentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tietoverkkoasentaja hallitsee tietoliikennetekniikan ja tietokoneiden sekä niiden verkkojen asennus- ja ylläpitotehtävät. Hän osaa osaa asentaa ja ylläpitää huoneistojen ja toimistokiinteistöjen tietoliikennejärjestelmiä ja niihin liittyviä tietoliikenneyhteyksiä, sekä päätelaitteita käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Tietoverkkoasentajana osaat tehdä tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja ohjeiden mukaisesti. Osaat huomioida tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä teet tarvittavat mittaukset ja testaukset järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi. Tietoverkkoja on kaikkialla, on langallisia ja langattomia.

Tietoverkkoasentaja voi työskennellä tietokone- ja tietoliikennepalveluita tarjoavassa yrityksessä, teollisuuslaitoksessa, sairaalassa tai kodinkoneliikkeessä. Jatkuvasti kasvavat markkinat tarjoavat myös tietoverkkoverkkoasentajalle erinomaiset mahdollisuudet alan yrittäjyydelle.

Tietoverkkoasentajan työ edellyttää tietoteknistä osaamista, kädentaitoja ja huolellisuutta työskentelyssä. Nopeasti kehittyvällä alalla oman ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen ja täydentäminen on tärkeää. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • keskittymis- ja päättelykyky
  • ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot
  • kiinnostus tietokoneisiin ja tietoverkkoihin
  • looginen päättelykyky
  • kielitaito

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Uudistunut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on päivitetty nykyajan työn vaatimusten mukaiseksi. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.