Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa tarkastaa tekemäänsä muovikomponenttia suojalasit päässä.

Tuotannon työnjohtaja

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto

Esimiehillä ja työnjohdolla on tärkeä rooli teollisuuden organisaatioissa tuloksen, tuottavuuden ja ilmapiirin kannalta. Työnjohtaja johtaa ja kehittää oman vastuualueensa toimintaa sekä henkilöstön osaamista. Vastuualueena voi olla esimerkiksi tuotannon, asiakaspalvelun, laadunhallinnan tai projekti- ja henkilöstöhallinnan johtaminen.

Työnjohtaja voi toimia tuotannon alojen työnjohto- ja esimiestehtävissä erilaisilla tuotannon aloilla ja tuotannollisissa ympäristöissä.

Työnjohtajan työssä tarvittavaa keskeistä osaamista nyt ja tulevaisuudessa on ihmisten johtaminen, talouden ymmärrys sekä kehittämisosaaminen. Muita tärkeitä asioita alan tehtävissä toimiessa ovat: 

  • itsenäinen työote
  • tiimityötaidot
  • hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • esimies- ja johtamistaidot
  • prosessin hallinta

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (180 osp) tarjoaa työkaluja arjen johtamiseen ja jo esimiestehtävissä toimivien tai niihin siirtyvien osaamisen kehittämiseen. Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon avulla tutkinnon suorittaja saa valmiuksia johtaa vastuualueensa henkilöstöä ja tuotantotyötä, kehittää ja johtaa teollisuuden prosesseja sekä toimia asiantuntijatehtävissä organisaation turvallisuus- ja ympäristöalan ohjeiden mukaisesti.