Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Turvallisuusvalvoja katsoo kahta valvontakameraruutua

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusala on monipuolinen, haastava ja jatkuvassa kasvussa oleva ammattiala, jolla työskentely edellyttää halua ja kykyä palvella erilaisia asiakkaita, kärsivällisyyttä sekä hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Koulutus sopii erityisesti vartiointialan tehtävissä jo toimiville, alan esimiestehtäviin tai vaativampiin tehtäviin tähtääville.

Koulutuksen suorittamisen tavoitteena on kouluttaa opiskelijat asiakaspalvelutaitoisiksi vartiointialan ammattilaisiksi. Tutkinnon suorittanut ymmärtää ammattinsa asiakaspalveluluonteen ja osaa toimia vahinko-, ongelma- tai konfliktitilanteissa. Hän hallitsee vuorovaikutuksen sekä sanallisen ja sanattoman viestinnän perusteet ja hyödyntää niitä työssään.

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa turvallisuusalan työ- ja esimiestehtävissä sekä turvallisuusalan elinkeinon harjoittajan tai elinkeinoelämän palveluksessa esimerkiksi vartijana, aulapalveluhenkilönä, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana tai esimiehenä.

Alalle hakeutuvan henkilön on oltava täysi-ikäinen, rehellinen, luotettava ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva. Turvallisuusalan ammattilainen tarvitsee kykyä ennakoida tilanteita, hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa.

Tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- rikosoikeudellisesti nuhteeton tausta
- erilaisuuden hyväksyminen
- itsenäisyys
- hyvä henkinen tasapaino
- kulttuurien ymmärtäminen
- oma-aloitteisuus
- vuorovaikutustaidot

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Sinua voisi myös kiinnostaa