Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työllistä itsesi rakennusalalle

osatutkinto, rakennusalan perustutkinto

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa rakennusalan perustutkinnosta osatutkinto ja työllistyä rakennustyömaan avustaviin työtehtäviin. Työtehtävät ovat itsenäisiä kädentaitoja ja yhteistyökykyä vaativia sisä- ja ulkotöitä rakennustyömailla. Tekniset taidot ovat eduksi. Ei edellytä aikaisempaa työkokemusta.

Avustavat tehtävät edistävät työmaan järjestystä ja työturvallisuutta esim. putoamissuojausten rakentaminen. Tehtäviin kuuluvat myös mm. materiaalin siirto-, purkaus-, raivaus- ja suojaustyöt.

Sisältö

Mahdollisia opiskeltavia tutkinnon osia:

Perustustyöt
Opiskelija oppii toimimaan turvallisesti työmaaympäristössä sekä lukemaan perustustöihin liittyviä yleisiä rakennuspiirustuksia. Opiskelija oppii tekemään rakennuksen pohjatyöhön liittyviä aloitus- ja lopetustöitä sekä muotti-, raudoitus- ja betonointitöitä. Opiskelija oppii toimimaan rakennustyömaan muuttuvissa olosuhteissa ja harjoittaa monipuolisesti rakentamisen kädentaitoja.

Ulkoverhous- ja kattotyöt
Opiskelija oppii tekemään ulkoverhoustöitä, kuten puuverhoukset tuulensuojasta valmiiseen pintaan sekä pieli- ja räystään aluslaudoitukset. Oppii tekemään vesikattojen runkorakenteet sekä pinnoitukset eri katemateriaaleilla.

Muottityöt
Opiskelija oppii tekemään rakennustyömaalla pysty- tai vaakamuottityötä käyttäen järjestelmä-, lauta- tai levymuotteja.

Sisävalmistusvaiheen työt
Opiskelija oppii tekemään sisävalmistusvaiheen töitä, kuten seinien ja kattojen levytykset, asentamaan eri lattiamateriaaleja.

Koulutuksen aikana suoritetaan työturvallisuuskortti (8h/pv), tulityökortti (8h/pv), tieturva 1 (itsenäisesti verkossa) sekä opiskellaan ensiavun perustaidot (16h/2pv).

Hankitun osaamisesi osoitat näytöissä, jotka järjestetään aidoissa työtehtävissä pääosin alan yrityksissä opintojen aikana, oppilaitoksen asiakastyökohteissa sekä oppilaitoksen omalla talonrakennustyömaalla.


Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.