Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Rakennusalan opiskelija laittaa ikkunanpuitteita kiinni naulapyssyllä.

Työllistä itsesi rakennusalalle

Osatutkinto, rakennusalan perustutkinto

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa rakennusalan perustutkinnosta osatutkinto ja työllistyä rakennustyömaan avustaviin työtehtäviin. Työtehtävät ovat itsenäisiä kädentaitoja ja yhteistyökykyä vaativia sisä- ja ulkotöitä rakennustyömailla. Tekniset taidot ovat eduksi. Ei edellytä aikaisempaa työkokemusta.

Avustavat tehtävät edistävät työmaan järjestystä ja työturvallisuutta esim. putoamissuojausten rakentaminen. Tehtäviin kuuluvat myös mm. materiaalin siirto-, purkaus-, raivaus- ja suojaustyöt.

Sisältö

Mahdollisia opiskeltavia tutkinnon osia:

Perustustyöt
Opiskelija oppii toimimaan turvallisesti työmaaympäristössä sekä lukemaan perustustöihin liittyviä yleisiä rakennuspiirustuksia. Opiskelija oppii tekemään rakennuksen pohjatyöhön liittyviä aloitus- ja lopetustöitä sekä muotti-, raudoitus- ja betonointitöitä. Opiskelija oppii toimimaan rakennustyömaan muuttuvissa olosuhteissa ja harjoittaa monipuolisesti rakentamisen kädentaitoja.

Ulkoverhous- ja kattotyöt
Opiskelija oppii tekemään ulkoverhoustöitä, kuten puuverhoukset tuulensuojasta valmiiseen pintaan sekä pieli- ja räystään aluslaudoitukset. Oppii tekemään vesikattojen runkorakenteet sekä pinnoitukset eri katemateriaaleilla.

Muottityöt
Opiskelija oppii tekemään rakennustyömaalla pysty- tai vaakamuottityötä käyttäen järjestelmä-, lauta- tai levymuotteja.

Sisävalmistusvaiheen työt
Opiskelija oppii tekemään sisävalmistusvaiheen töitä, kuten seinien ja kattojen levytykset, asentamaan eri lattiamateriaaleja.

Koulutuksen aikana suoritetaan työturvallisuuskortti (8h/pv), tulityökortti (8h/pv), tieturva 1 (itsenäisesti verkossa) sekä opiskellaan ensiavun perustaidot (16h/2pv).

Hankitun osaamisesi osoitat näytöissä, jotka järjestetään aidoissa työtehtävissä pääosin alan yrityksissä opintojen aikana, oppilaitoksen asiakastyökohteissa sekä oppilaitoksen omalla talonrakennustyömaalla.


Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.