Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Tredun turva-alan opiskelija

Työllisty turvallisuusalalle

Työvoimakoulutus, turvallisuusalan perustutkinto, osatutkinto (696499)

Koulutus toteutetaan päivätoteutuksena Tredun Sammonkadun toimipisteessä. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa osaavaa työvoimaa turvallisuusalan palvelukseen sekä antaa valmiuksia alan työtehtävissä toimimiseen erilaisissa työskentely-ympäristöissä.

Koulutus on tarkoitettu pääasiassa Pirkanmaalaisille työttömille tai työttömyysuhanalaisille turvallisuusalalle työskentelemään haluaville henkilöille. Koulutus sopii yli 20-vuotiaille henkilöille, jotka ovat alalle soveltuvia ja motivoituneita ja ovat nuhteettoman taustansa ansiosta esteettömiä saamaan poliisilaitokselta hyväksynnän vartijaksi.


Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään turvallisuusalan työtehtävissä. Vartijan tehtävänä on suorittaa vartioimistehtäviä vartioimisalueella. Vartioimistehtävällä tarkoitetaan omaisuuden vartioimista, henkilön koskemattomuuden suojaamista sekä vartioimiskohteeseen tai toimeksiantajaan kohdistuneen rikoksen paljastamista samoin kuin näiden tehtävien valvomista; Erillisen omaisuuden vartiointia, henkilön koskemattomuuden suojaamista tai rikoksen paljastamista koskevaa vartioimistehtävää vartija voi suorittaa myös muualla kuin vartioimisalueella.

Koulutus alkaa kartoitusjaksolla, jonka aikana arvioidaan alalle soveltuvuus ja laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Soveltuvuuden pohjalta voidaan ohjata myös muihin opiskeluvaihtoehtoihin.

Työtehtävät ovat useimmiten itsenäisiä ja niissä korostuu vastuullisuus, yritysturvallisuuden tuntemus ja ongelmanratkaisutaidot. Kysymyksessä on ennen muuta palveluammatti, joka vaatii riittävän suomen ja/tai ruotsin kielen hallinnan ja hyvää fyysistä kuntoa. Tämä koulutus antaa erinomaiset valmiudet nähdä, tutustua ja luoda ura kasvavalla ja monipuolisella turvallisuusalalla. Koulutuksen ensisijainen tavoite on tuottaa tarvittavaa työvoimaa turvallisuusalan yrityksiin.

Koulutukseen hakijalla on palveluasennetta ja vuorovaikutustaitoja, oikeaa asennetta työn tekemiseen ja omaisuudesta huolehtimiseen.

Turvallisuusalan työtehtävät edellyttävät myös hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä. Turvallisuusalan työ on useimmiten vuorotyötä.

Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan perustutkinnon tutkinnon osat Vartijan ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta, Turvallisuusalan palvelutoiminta sekä Uhkatilanteiden hallinta. Opiskelija voi suorittaa turvallisuusalan perustutkinnon loppuun esimerkiksi oppisopimuksella.

Ammatillisen osion opetus sisältää lähiopetusta, etäopetusta sekä työssäoppimista.

Lisätietoja tutkinnon osista saat tutkinnon perusteista.

Ammatilliset kortit koulutuksen aikana ovat:

  • Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h)
  • Vartijan koulutus (80 h)
  • Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40 h)
  • Kaasusumutinkoulutus (OC) ja teleskooppipatukkakoulutus (TKP)

Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Opetus toteutetaan suomen kielisenä. Koulutus sisältää työssäoppimisjakson. Työssäoppimisjaksot toteutetaan HOKSin mukaan ja niiden aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.