Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija istuu vanhemman naisen kanssa ja juttelee ja nauraa

Työpainotteinen lähihoitajakoulutus vanhusalalle

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen

Sinulle, joka haluat tehdä arvokasta ja merkityksellistä työtä ikääntyvien hoidon parissa. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu Kangasalan toimipisteessä on mahdollista kouluttautua ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen ammattilaiseksi.

Lähihoitajakoulutus toteutetaan yhteistyössä paikallisten työnantajien Ikifitin, Jalmarin Kodon, EsperiCare Pikonlinnan ja Attendo Satumetsän ja Hildantuvan kanssa. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä siihen työpaikkaan, jossa suoritat työssäoppimisen.

Mukana olevissa työpaikoissa on tarjolla monipuolisia hoidon ja kuntoutumisen tehtäviä. Hoidon ja kuntouttavan työn ohella lähihoitajan työssäsi korostuvat arjen mielekkyys ja esimerkiksi virikkeellinen toiminta. Teet tärkeää ja ihmisläheistä työtä asiakkaan tarpeita ja toiveita kunnioittaen.

Ikääntyvien hoidossa ja kuntouttamistyössä keskiössä ovat asiakkaan hyvinvointi ja toimintakyvyn ylläpito. Ohjaat ikääntyneitä voimavaralähtöisesti ja osallistaen.

Lähihoitajan työssä korostuvat yhteistyökyky, hyvät vuorovaikutustaidot, ryhmätyötaidot ja psyykkinen kestävyys ja tasapaino.