Haluatko kehittää omaa osaamistasi? Mietitkö työelämään sijoittumista opintojen jälkeen? Tule keskustelemaan Tredun uraohjaajien kanssa!
Uraohjaus on tarkoitettu sinulle, joka pohdit opintojen aloittamista Tredussa tai olet jo Tredun opiskelija.
- Sparrausta, apua ja tukea urasuunnitteluun
- Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistamista
- Tietoa osaamisen kehittämisestä ja Tredun koulutusaloista
- Apua sopivan koulutuspolun löytämiseksi
- Neuvoja ja tukea työelämään kiinnittymisessä jo opintojen aikana ja opintojen jälkeen
- Tietoa opintojen rahoittamisesta ja työllistävistä aloista
Yhteystiedot: tredu.uraohjaus@tampere.fi
Ilmoittaudu alla olevasta linkistä henkilökohtaiseen uraohjaukseen ja ura-ohjaajamme ottavat sinuun yhteyttä:
Ulkoinen linkkiTredun uraohjaukseen ilmoittautuminen (linkki aukeaa Wilmaan)
Osaamiskartoitus on tarkoitettu sinulle kuntakokeilun asiakas, jonka tavoitteena on työllistyä koulutuksen avulla. Osaamiskartoituksessa kartoitetaan ammatillista osaamista, keskustellaan oppimisvalmiuksista ja urasuunnitelmista. Osaamiskartoituksen tarkoituksena on löytää sinulle sopiva, työllistävä koulutus tai muu tapa hankkia puuttuva osaaminen.
Osaamiskartoitukseen hakeudutaan uraohjauksen kautta:
Ulkoinen linkkiTredun uraohjaukseen ilmoittautuminen (linkki aukeaa Wilmaan)
Vieraskielisten uraohjaus ja osaamiskartoitukset ovat tarkoitettu niille työttömille työnhakijoille, joiden kielitaitotaso on alle B1 sekä Tredun opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea työharjoittelupaikan etsimisessä ja valmistumisen jälkeisessä työllistymisessä. Palveluita toteutetaan Maahanmuuttajien kansainvälisessä osaamiskeskuksessa ja International House Tampereessa.
Vieraskielisten uraohjaus
Uraohjauksessa saat neuvontaa ja tukea, kun suunnittelet koulutuksen aloittamista tai tulevaa työuraasi.
Ota yhteyttä: tredu.iht@tampere.fi
Vieraskielisten tehostettu osaamiskartoitus
Maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen asiakkailla on mahdollisuus ohjautua tehostettuun osamiskartoitukseen. Ilmoittautuminen tehdään OMA-valmentajan kanssa alla olevasta linkistä.
Ulkoinen linkkiTehostettuun osaamiskartoitukseen ilmoittautuminen (linkki aukeaa Wilmaan)
Lisätietoa: tredu.oske@tampere.fi
Jos olet työnhakija tai alanvaihtaja, voit tutustua työllistävien alojen Kurkistusten kautta Tredussa opetettaviin työllistäviin aloihin ja yrityksiin ja Tredun tarjoamiin koulutusmahdollisuuksiin.
Tredun Kurkistukset ovat lyhytkestoisia virtuaalitapahtumia, joissa paikalla on koulutusalan asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin ja ohjaamassa sinua eteenpäin.
Kurkistuksiin hakeudutaan Tredun tapahtumat –sivuilla, katso lisää täältä:
Tredun koulutuskokeilu
Koulutuskokeilun aikana pääset tutustumaan Treduun sekä virtuaalisesti että halutessasi paikan päälle toivomaasi toimipisteeseen. Tredussa on 14 toimipistettä ja kymmeniä koulutusvaihtoehtoja, joista kerromme lisää koulutuskokeilussa.
Yrityskumppanimme kertovat alan tulevaisuuden ja työllisyyden näkymistä, työn arjesta, työtehtävistä ja uramahdollisuuksista. Tarjolla on myös tietoa Väylä-opinnoista korkeakouluun.
Halutessasi voit hakeutua Treduun jo koulutuskokeilun aikana, jolloin saat tukea ja ohjausta hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Koulutuskokeilut keväällä 2022:
- sosiaali- ja terveysala (24.–28.1.2022)
- puhtauspalveluala (14.–18.2.2022)
- matkailu- ja ravitsemusala (4.–8.4.2022)
- kone- ja tuotantotekniikka (25.–29.4.2022)
- logistiikka (2. – 6.5.2022)
- kiinteistöpalveluala (9. – 13.5.2022)
Tredussa on tarjolla suuri määrä eri mittaisia koulutuksia alanvaihtajille ja lisäkoulutusta kaipaaville. Näiden työllistävin lyhytpolkujen ja pikakaistojen tarkoituksena on päästä nopeasti kiinni työelämään ja käytännön tekemiseen.
Koulutus painottuu oppimiseen työelämässä, jonka aikana suoritetaan tavanomaisesti yksi tutkinnon osa. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja ja suorittaa koko tutkinto esimerkiksi oppisopimuksella.
Täältä löydät työnhakijoille räätälöidyt koulutuksemme sivuiltamme:
- valitse "hae koulutuksia" –hakupalikasta kohta "koulutus"
- valitse kohderyhmäksi "työnhakijoille"
Tredusta Duuniin –virtuaaliesittelyt esittelevät Tredun tekniikan ja palvelualojen koulutuksia.
Virtuaalikierroksilla pääset tutustumaan Hepolamminkadun ja Santalahdentien oppimisympäristöihin, kuulemaan opiskelusta Tredussa ja esittämään kysymyksiä.
Virtuaaliesittelyissä painopisteenä ovat alat, joihin kaivataan tekijöitä ja työllistyminen voi käydä pikaisestikin.
Tredusta Duuniin –virtuaalikierrosten ajankohdat löytyvät Tredun tapahtumat –sivulta täältä:
Oppisopimus sopii työurasi eri vaiheisiin! Oppisopimusta voit hyödyntää niin alaa vaihtaessasi kuin ensimmäistä tutkintoa opiskellessasi, ja silloin kun ammatillista osaamistasi on tarpeen päivittää tai syventää. Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla ja tukee kehittymistäsi työtehtävissäsi.
Oppisopimus voidaan tehdä jo työsuhteessa olevalle, tai uudelle rekrytoitavalle työntekijälle. Oppisopimus on mahdollinen myös päätoimisille yrittäjille.
Lisätietoa oppisopimuksesta:
Opinnollistaminen on oiva tapa täydentää osaamista työtä tekemällä ja astua askel lähemmäksi työllistymistä.
Opinnollistaminen tarkoittaa olemassaolevan osaamisen täydentämistä, näkyväksi tekemistä ja saamista osaksi tutkintoa. Opinnollistaminen sopii sinulle, jos olet työkokeilussa, työpajalla tai esimerkiksi palkkatuella muussa työympäristössä.
Opinnollistamiseen on Tredun koulutusaloilla nimetty asiantuntijat opastamaan sinua asiassa eteenpäin. Heiltä saat lisätietoa oman alasi tutkinnoista ja opinnollistamisprosessista.
Löydät lisätietoja opinnollistamisesta, opinnollistamisen yhteyshenkilöt ja Case esimerkki opinnollistamisesta Hiedanrannassa tältä sivulta:
Ulkoinen linkkiOpinnollistaminen
- Oppisopimuskoulutuksen ajalta saat palkkaa, koska oppisopimus on
työsuhde. Mikäli olet työtön työnhakija, sinun kannattaa selvittää
mahdollisuutesi palkkatukeen. Selvitä palkkatukimahdollisuutesi
työvoimaviranomaisesi kanssa hyvissä ajoin ennen oppisopimuskoulutuksen
aloittamista, jotta työnantaja ehtii hakea palkkatuen.
Ulkoinen linkkiTyöllisty palkkatuella (TE-palvelut)
- Jos olet vähintään 25-vuotias, olet työ- ja elinkeinotoimistossa työnhakijana ja työnhakusi on voimassa, voit hakea oikeutta opiskella työttömyysetuudella. Selvitä mahdollisuutesi opiskella työttömyysetuudella työvoimaviranomaisesi kanssa hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista.
Ulkoinen linkkiOmaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna (TE-palvelut)
- Jos olet alle 25-vuotias, tai yli 25-vuotias mutta et voi opiskella työttömyysetuudella, voit selvittää Kelasta mahdollisuutesi saada opintotukea.
Ulkoinen linkkiOpintotuki (kela.fi)
- Jos olet työtön, saat työttömyysetuutta ja opiskelet sivutoimisesti, voit saada sivutoimisten opintojesi ajalta työttömyysetuutta. Selvitä mahdollisuutesi opiskella työttömyysetuudella sivutoimisia opintoja työvoimaviranomaisesi kanssa hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista.
Ulkoinen linkkiSivutoiminen opiskelu työttömyysetuudella (TE-palvelut)
- Jos olet työtön, saat työttömyysetuutta, ja olet vähintään 25-vuotias, sinun voi olla mahdollista opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden kestäviä opintoja työttömyysetuudella. Sinun täytyy sopia asiasta ennen opintojesi aloittamista työvoimaviranomaisesi kanssa.
Ulkoinen linkkiLyhytkestoinen opiskelu työttömyysetuudella (TE-palvelut)
- Jos olet työtön, työelämän ulkopuolella, osatyökykyinen, nuori, ollut työelämässä vasta vähän aikaa tai jos työeläkelaitoksen tukeman ammatillisen kuntoutuksen kriteerit eivät täyty, voit hakea Kelasta kuntoutusrahaa koulutuksen ajalle. Tätä varten tarvitset lääkärin B-lausunnon kuntoutustarpeestasi sekä koulutuksen sopivuudesta.
Ulkoinen linkkiKuntoutusraha (kela.fi)
- Jos olet työtön tai työttömyysuhan alla ja suorittanut oppivelvollisuuden, voit saada työvoimakoulutuksen ajalta samaa etuutta, kuin saat työttömänä. Jos olet sopinut työvoimakoulutuksesta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela. Korvaukseksi palvelusta aiheutuvista kustannuksista voit saada osallistumispäiviltä kulukorvausta. Jos et saa sitä työttömyysetuuden maksajalta, TE-toimisto voi maksaa harkinnanvaraista kulukorvausta.
Ulkoinen linkkiTyövoimakoulutus