Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Urheilu ja opiskelu

Kun kilpaurheilu on iso osa elämääsi, ammattiopintojen ja urheilutavoitteiden yhdistäminen on järkiratkaisu. Hankit ammatin ja parannat jatko opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana täysipainoisesti.

Tredu kuuluu Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon

Meillä tuetaan urheilevan opiskelijan pyrkimyksiä kokonaisvaltaisesti. Opetusministeriö on myöntänyt Tredulle erityisen tehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi.

"Onpa meiltä Tredusta noustu olympiamitaleillekin asti."
- Antti Särösalo, Tredun urheilukoordinaattori


Tervetuloa virtuaaliseen urheiluoppilaitosiltaan maanantaina 30.11.2020 klo 18–19.30

Tervetuloa kuulemaan urheilijoita ja asiantuntijoita, kuinka urheilun ja opintojen yhdistäminen sujuu lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tapahtumasivultamme:


Tuemme urheilevaa opiskelijaa

Urheilun ja opintojen yhdistämisessä meillä Tredussa sinua auttavat päätoiminen urheilukoordinaattori sekä urheilijoiden ohjaamiseen erikoistuneet opinto-ohjaajat. Ryhmänohjaajillamme ja muulla henkilökunnallamme on vankka kokemus urheilevien opiskelijoiden tukemisesta.

Tärkeimpiä tukimuotoja ovat henkilökohtainen opintosuunnitelma, päivittäistuki opiskelijan arjessa, oppilaitosten organisoima aamuvalmennus työjärjestykseen integroituna, urheiluakatemian tukipalvelut sekä urheilumyönteinen ilmapiiri.

Urheilijoiden ammatillisen koulutuksen ryhmään valittu opiskelija saa samalla Tampereen urheiluakatemian jäsenyyden.


Aamutreenit ammattilaisen vetämänä

Toteutamme urheilijaopiskelijoidemme aamuvalmennuksen tiiviissä yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian ja Sammon keskuslukion urheilulinjan kanssa. Oppilaitosten yhteiset lajikohtaiset harjoitusryhmät toimivat kolmena aamuna viikossa: tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8–10.

Kaikki aamuharjoitusten valmentajat ovat lajiliittojen hyväksymiä ammattilaisia, joukossa nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentajia. Tredun urheilijoiden koulutukseen osallistuminen luetaan osaksi tutkinnon opintoja.

Tredun ja urheiluakatemian yhteiset harjoitusryhmät toimivat seuraavissa lajeissa:

 • jääkiekko
 • jalkapallo
 • judo
 • koripallo
 • lentopallo
 • paini
 • painonnosto
 • salibandy
 • suunnistus
 • taitoluistelu
 • tennis
 • uinti
 • voimistelu
 • yleisurheilu

Muissa lajeissa valmennus toteutetaan yhteistyössä urheilijan oman valmentajan tai seuran kanssa. Kaikille urheilijoille tarjotaan fysiikkavalmennusta ja lihashuoltoa.

Aamureenit tapahtuvat Tampereen kaupungin korkeatasoisissa urheilutiloissa: Hakametsän jäähallit, Nääshalli, Pyynikin palloiluhalli, Ratinan urheilukeskus, Sammon keskuslukion liikuntasali, Tampere Areena, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tampereen Tenniskeskus, Tredun toimipisteiden liikuntasalit ja Varalan Urheiluopisto.


Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakea urheilijaopiskelijaksi kaikille Tredun koulutusaloille. Urheilijat opiskelevat ryhmissä, joissa harjoittelua tuetaan joustavilla opetusjärjestelyillä.

Urheilija-opinnot on tarkoitettu vähintään SM-tason kilpaurheilijoille.

A) Yhteishaussa hakevat

 1. Tee yhteishaku opintopolku.fi -sivulla
 2. Urheilijaopintojen kiinnostus kysytään yhteishaun lomakkeella, jokaisen hakukohteen alla erikseen: "Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana (urheilijan ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua oman ikäluokkansa kilpatason urheilija)?"
 3. Tulosta "Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2021" -lomake ja täytä itse sivu 1 sekä toimita sivu 2 urheiluseuran täytettäväksi.
 4. Lähetä lomakkeen molemmat sivut yhteishakuaikana Tredun hakupalveluun:
  tredu.yhteishaku @ tampere.fi. Aihekenttään kirjoitetaan "Urheiluhaku".

Lähetämme urheilijoiden tiedot lajiliittoihin pisteytettäväksi. Opiskelupaikan saaneista hakijoista valitaan opiskelijat urheiluvalmennusryhmiin.

Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan.


B) Jatkuvassa haussa hakijat

Jatkuvan haun kautta voi Tredusta hakea opiskelupaikkaa ympäri vuoden.

Toimita jatkuvan haun yhteydessä TreduNaviin täytetty "Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2021" –lomake. Urheilijastatuksen saamisessa oppilaitos toimii samalla tavoin kuin edellä kuvatun yhteishaussa hakevan urheilijan kohdalla.

Lisätietoa Tredun jatkuvan haun aikatauluista sekä sitä kautta haettavista opiskelupaikoista löydät tältä sivulta (linkki jatkuva haku).


C) Muita mahdollisuuksia

Jos olet saanut Tredusta opiskelupaikan, mutta et hakutilanteessa ole hakenut urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen, voit koska tahansa tiedustella oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta mahdollisuuksia saada urheilijastatus kesken lukuvuoden.


Kysy lisää urheilijaopinnoista

Urheilukoordinaattori
Antti Särösalo
puhelin 050 576 1362
sähköposti if.erepmat@olasoraS.ittnA

Urheilijaopiskelijoiden opinto-ohjaaja
Ulla Haavikko
puhelin 050 345 1088
sähköposti if.erepmat@okkivaaH.allU

Kysy lisää hakeutumisesta
TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15