Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija seisoo ohjaamassa liikennettä, seis-liikennemerkki kädessä.

Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h)

Lyhytkoulutus

Oletko 18 vuotta täyttänyt ja aiot hakeutua vartijan töihin? Suorita väliaikaisen vartijan koulutus Tredussa. Henkilö, joka on suorittanut Väliaikaisen vartijan koulutuksen (40 h) sekä täyttää muut lainsäädännön asettamat vaatimukset, voi poliisin hyväksynnällä toimia vartijan tehtävissä neljän kuukauden ajan.

Koulutus soveltuu erinomaisesti myös yksityisten yritysten ja julkishallinnon palveluksessa oleville vartiointityötä tekeville tai alalle aikoville henkilöille sekä reseptionisteille ja vahtimestareille.
Väliaikaiseksi vartijaksi hyväksyntä haetaan poliisilta hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen. Koulutus perustuu lakiin (1085/2015) yksityisistä turvallisuuspalveluista.

Koulutuksen sisältö on

- Turvallisuusalan lainsäädäntö ja oikeuttamisperusteet
- Vartijan toimivaltuudet, rakenteellinen suojaus ja tekninen valvonta ja poliisitoiminta
- Ennaltaehkäisy ja vartijan toiminta vahinkotilanteessa, työturvallisuus ja hätäensiapu
- Voimankäytön teoria

Väliaikaisen vartijan koulutuksen lopuksi on suoritettava kirjallinen koe, johon kuuluu monivalintatehtäviä sekä perusteltuja vastauksia vaativia kysymyksiä. Väliaikaiseksi vartijaksi hyväksyntä haetaan poliisilta hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen. Pyydämme osallistujia ottamaan huomioon, että jo yhden oppitunnin poissaolo estää koulutuksen hyväksytyn suorittamisen.