Välinehuoltajan työ on välineellistä hoitotyötä. Välinehuolto tuottaa puhtaita, desinfioituja, steriilejä, toimintakelpoisia ja käyttötarkoituksen mukaisia välineitä sekä muita tuotteita potilaan hoitoa ja tutkimista varten. Välinehuoltajan työ on infektioiden torjuntatyötä, jota ohjaavat eettiset, hygieeniset ja aseptiset periaatteet.
Välinehuoltaja työskentelee tyypillisesti sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa. Hän voi työskennellä myös lääke-, elintarvike- ja kemianteollisuudessa sekä eläinlääkäriasemien tai eläinsairaaloiden välinehuollossa. Työ on pääsääntöisesti kaksi- tai kolmivuorotyötä.
Välinehuoltajan työhön liittyviä vaatimuksia ovat hyvät käden hienomotoriset taidot ja hyvä käsien ihon terveys, hyvä fyysinen ja henkinen terveys. Muita alalla tarvittavia tärkeitä taitoja ovat:
yhteistyö- ja tiimityötaidot
asiakaspalveluhenkisyys
vastuullisuus ja luotettavuus
täsmällisyys
järjestelykyky
huolellisuus
pikkutarkkuus
hyvä keskittymis- ja paineensietokyky
Välinehuoltoalan perustutkinto
Välinehuoltoalan perustutkinnon suorittanut toimii välinehuoltoprosessin ja -menetelmien asiantuntijana. Tutkinnon suorittaja osaa suunnitella työtään ja toimia välinehuoltoprosessin eri vaiheissa laatutyön ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Välinehuoltoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?Löydät Treduun hakeutumisen ohjeet ja pääset hakeutumaan sähköisen lomakkeen kautta alla olevalta sivulta. HUOM! Haku alkaa 1.6.2021 ja päättyy 13.10.2021 klo 15.00.
Treduun hakeutumisen esitiedot Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, opinto-ohjaaja soittaa sinulle. Opinto-ohjaajan kanssa keskustellen hakeutumisen esitiedot lomake täydennetään hakemukseksi.
Opiskelijavalinta
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset
1. suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot Ulkoinen linkki2.Alalle soveltuva terveys3. Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn, B1.1
Toimipiste
Santalahdentien toimipiste
Toteutus
Seuraava koulutus alkaa 10.1.2022.
Koulutus on päätoimista päivämonimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta pääosin viitenä päivänä viikossa, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista isoissa ja pienissä välinehuollon yksiköissä.
Tutkinto koostuu viidestä pakollisesta tutkinnon osasta ja vapaasti valittavasta tutkinnon osasta. Välinehuoltoalan perustutkinnon osaamisalaksi voit valita
- välinehuolto suun terveydenhuollossa - välinehuolto toimenpideyksiköissä
Hinta
Koulutus on maksuton.
Hakeutuminen
- 13.10.2021
Oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua joustavasti ympäri vuoden. Oppisopimuskoulutus sopii sekä alan vaihtajille että alalla jo työskenteleville, joilta puuttuu ammatillinen tutkinto. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.
Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oppisopimuspalveluiden kautta. Ota ensimmäiseksi yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluiden asiakaspalveluun tai koulutustarkastaja Jaana Virtaseen, selvitämme yhdessä tilanteesi ja mahdollisuutesi oppisopimuskoulutukseen.