Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kolme opiskelijaa istuu pöydän ääressä juttelemassa iloisesti.

VALMA

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Ammattia etsimässä? Omaa tulevaisuutta suunnittelemassa?

VALMA-koulutus vahvistaa opiskelijan valmiuksia ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen ja sen suorittamiseen sekä vahvistaa opiskelijan opiskelu- ja jatko-opintovalmiuksia.

Koulutus perustuu alkukartoituksen jälkeen henkilökohtaiseen suunnitelmaan ja kiinnostuksen kohteisiin. Suunnitelmaa päivitetään koulutuksen aikana. Opiskelijalle suunnitellaan yksilöllinen opintojen laajuus ja kesto, joka on enintään 60 osaamispistettä ja 1 lukuvuosi.

Hae VALMA-koulutukseen, jos…

  • haluat ammatilliseen koulutukseen, mutta et vielä tiedä mille alalle
  • tarvitset tukea opiskeluun tai elämänhallintaan
  • olet maahanmuuttaja ja haluat kehittää suomen kielen taitoasi. Suomen kielen taitosi pitää olla A2.1 tai enemmän.

Valmassa on mahdollisuus suorittaa asiakaspalvelun tutkinnonosa Sammonkadun toimipisteessä. Ammatillisia ja YTO-opintoja voi suorittaa kaikissa toimipisteissä osana Valmaa.


VALMA-koulutus sopii moneen eri tarpeeseen

Nuorten ryhmässä

tutustut koulutuksiin ja ammatteihin, voit korottaa peruskoulun oppiaineita, kertaat yhteiskunnallisia asioita ja opit itsetuntemusta. Tutustut työelämään ja pohdit, mikä ala sinulle sopii. Opiskelu on myös toiminnallista, mukana on esimerkiksi vierailukäyntejä ja käsillä tekemistä. Nuorten ryhmiä on kaikissa Valman toimipisteissä. Jos tarvitset pienryhmäopetusta, sitä järjestetään Tampereella Ajokinkujalla ja Santalahdentiellä, seutukunnista Lempäälässä ja Nokialla.

Valmaan voivat hakea myös aikuiset

jotka kaipaavat opiskelutaitojen vahvistamista tai päivittämistä sekä tukea ammatinvalintaan. Aikuisopiskelijalle rakennetaan oma yksilöllinen opiskelusuunnitelma tarpeiden mukaan.

Kielipainotteisessa ryhmässä

opiskelet suomen kieltä, vahvistat matematiikkaa ja digitaitoja, tutustut koulutuksiin ja ammatteihin, opit tuntemaan suomalaista yhteiskuntaa. Työharjoittelussa tutustut suomalaiseen työelämään. Kielipainotteisia ryhmiä on Sammonkadulla, Santalahdentiellä ja Hepolamminkadulla.

ASPA-ryhmässä

pääset opiskelemaan asiakaspalvelun tutkinnonosan Valma-opintojen aikana. ASPA-ryhmä sijaitsee Sammonkadulla. Suoritukset pysyvät opintorekisterissäsi, kun jatkat Valmasta eteenpäin. Hae tähän ryhmään, jos sinua kiinnostaa ura asiakaspalvelun parissa!


Kaikissa Valma-ryhmissä on mahdollista suorittaa ammatillisen koulutuksen osia. Opiskelijamme ovat suorittaneet osia esim. äidinkielen, englannin, matematiikan, kestävän kehityksen, psykologian, taiteen, yhteiskuntaopin tai vaikkapa ravintola-alan opinnoista. Valman aikana voi suorittaa työelämässä tarvittavia lupakortteja, kuten hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Suoritukset pysyvät opintorekisterissäsi, kun jatkat Valmasta eteenpäin.


Koulutuksen osat

  • Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen
  • Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen, kuten kielet, matematiikka ja yhteiskuntaoppi
  • Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen, joka sisältää työharjoittelua
  • Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen
  • Ammatillisen tutkinnon osat

Lisätietoa hakeutumisesta oikean reunan hae opiskelemaan -valikosta.

Sinua voisi myös kiinnostaa