Varastonhoitaja lähettää, vastaanottaa ja varastoi tavaroita. Varastonhoitaja vastaa kuljetusjärjestelyistä, varastokirjanpidosta ja kierrätyslogistiikan sujumisesta. Hän käyttää työssään varastojärjestelmiä ja -ohjelmia. Varastonhoitajan työhön kuuluu myös trukin ja muiden varastossa käytettävien koneiden ja laitteiden käyttöä.
Varastonhoitajat työskentelevät erilaisissa varastoissa ja terminaaleissa esimerkiksi tehtaissa, teollisuuslaitoksissa, huolintaliikkeissä, vähittäiskaupoissa, tukkuliikkeissä ja satamissa.
Varastonhoitajan työssä vaaditaan tarkkuutta, tietoteknisiä taitoja ja hyvää fyysistä kuntoa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
asiakaspalveluosaaminen
hyvät suulliset ja kirjalliset taidot
huolellisuus
taloudellisuus
vastuullisuus
Logistiikan perustutkinto
Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa tai ilmailuliikenteen yrityksissä lentoaseman, lentokentän ja maapalvelujen perustehtäviin.
Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:
kuljetuspalvelujen osaamisala, autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Hakemuksen, haastattelun ja mahdollisen kielikokeen perusteella.
Koulutusaika
3.8.2021 - 31.8.2023
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja voi olla 1-2 vuotta.
Hinta
Perusututkintokoulutus on maksutonta.
Mahdolliset kortti- ja viranomaismaksut opiskelija maksaa itse
Hakeutuminen
- 11.6.2021
Voit hakea aikuiskoulutuksena toteutettavaan työvaltaiseen Varastonhoitaja -koulutukseen myös Ohjaus- ja hakupäivissä.
HUOM! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ohjaus- ja hakupäivät Sammonkadun toimipisteessä on peruttu toistaiseksi ja haku tapahtuu sähköisen yhteydenottolomakkeen avulla.
OHJE hakeutumisesta ohjaus- ja hakupäivissä. Täytä sähköinen yhteydenottolomake Treduun hakeutumisen esitiedotohjaus- ja hakupäivien verkkosivuilla ja kerro, mihin koulutukseen haluaisit hakeutua. Opinto-ohjaajamme soittaa sinulle ja tekee kanssasi hakemuksen toivomaasi koulutukseen.
Liitä hakeutumisen esitiedot-lomakkeelle liitteeksi: - koulu- ja opiskelutodistukset - työtodistukset - todistukset suomen kielen opinnoista
Suomen kielen kielikoe toteutetaan etäyhteydellä. Kielitaidon testaus koskee koulutukseen hakeutuvia, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Täytä ensin Treduun hakeutumisen esitiedot -lomake.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta tapahtuu hakemuksen, haastattelun ja mahdollisen kielikokeen perusteella.
Haastattelu järjestetään erikseen sovittavana ajankohtana.
Koulutusaika
3.8.2021 - 31.3.2023
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Opiskeluaika on 1 - 2 vuotta ja määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen aloitus voi olla myös joustava.
Voit suorittaa joko koko tutkinnon tai tutkinnon osia.
Hinta
Perusututkintokoulutus on maksutonta.
Mahdolliset kortti- ja viranomaismaksut opiskelija maksaa itse
Hakeutuminen
23.2.2021 - 23.3.2021
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättäneet, sekä vailla ammatillista tutkintoa olevat hakijat.
Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Hakeutuminen
- 11.6.2021
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankki omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Oppisopimusasioissa ota yhteys koulutustarkastaja Mikko Heikkiseen.