Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilö

Oletko innovatiivisen tiimin uusi johtotähti ja esihenkilö? Valmennamme sinut johtamaan taloutta, tiimin hyvinvointia, sekä digitaalista osaamista. Tredussa haluamme valmentaa sinusta hyvän esihenkilön ja tiiminvetäjän juuri sinun työpaikkaasi. Tehdään oppimisestasi sinua ja organisaatiotasi hyödyntävä kokemus!

Koulutus sisältää:

  • Joustavat aloitukset 4 kertaa vuodessa.
  • Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti (kesto yleensä noin 1,5 vuotta).
  • Opetus on hybridinä, jossa lähiopetuspäiviä on 10 kpl ja lisäksi Teams-opetusta.
  • Henkilökohtaista valmennusta oppimisen tueksi.

Joustavan toteutuksen hyötyjä:

  • opiskelet työn ohessa itseäsi ja organisaatiotasi kehittäen
  • suoritat koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnonosia
  • säännölliset Teams -ohjausajat opiskelijoille varmistavat opintojen etenemisen
  • tarjoamme työpaikkaohjaajille ohjausta ja arviointikoulutusta

Koulutus toteutetaan joustavasti käytännön työtehtävien yhteydessä oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Opiskelu sisältää teoriaa ja käytännön tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), ja opiskelun toteutus, laajuus ja kesto arvioidaan sen mukaisesti yksilöllisesti.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto

Tutustu majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon perusteisiin täältä. Uudet tutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2024.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto (180 osp) tarjoaa esihenkilötehtävissä jo toimiville tai niihin siirtyville tiedolliset ja taidolliset edellytykset toimia operatiivisena esihenkilönä majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötehtävissä päivittäisten toimintojen ohjaamisessa, esihenkilötyössä ja asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisessa. Tutkinnonosien näyttöympäristö tulee olla Majoitus- ja ravitsemisalan työympäristö, jossa voi johtaa eri tutkinnonosia, työntekijöitä työympäristössä on vähintään kaksi (2).

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä vaativissa esihenkilötehtävissä mm. hotelleissa, ravintoloissa, kahviloissa, ammattikeittiössä sekä liikenneasemien ravintoloissa. Suunnittelet, organisoit ja johdat päivittäisiä työtehtäviisi liittyviä toimintoja, pyrkien parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen.

Muita tärkeitä asioita alan tehtävissä toimiessa ovat: 

  • asiakaslähtöisyys
  • kokonaisuuden hallinta
  • hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot