Oppimiskylät


Kohti työpaikkaa

Etsitkö mahdollisuutta päästä kiinni työelämään tai uudelle alalle? Haluaisitko kehittää osaamistasi työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä ja vahvistaa työelämätaitojasi?

Tule meille Tredun Oppimiskyliin tutustumaan mahdolliseen uuteen työpaikkaasi ja suorittamaan tutkinnon osa tai sen osia!

Tredun monialaiset Oppimiskylät on tarkoitettu kuntakokeilun asiakkaille tai työttömyysuhan alaisille 20 vuotta täyttäneille työnhakijoille, joita innostaa osaamisen hankkiminen oppimalla työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta alalta.

Koulutus järjestetään koulutustarpeesi mukaan aloille, joilla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Ilmoitathan hakemuksessasi sinua kiinnostavan koulutusalan ja tutkinnon. Koulutuksen yksilöllisyys näkyy henkilökohtaisena palveluna niin oppilaitoksessa kuin TE-palveluissa sekä oman opiskelupolun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tämä työvoimakoulutusmalli on harkinnanvarainen ja jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti.

Oppimiskylä tarjoaa sinulle mahdollisuuden

 • työllistyä
 • suorittaa tutkinnon osa tai sen osia
 • tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja mahdolliseen tulevaan työpaikkaan.

Oppimiskylässä opiskelet oikeassa työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä. Suoritat tutkinnon osan/osia ammatillisen opettajan ohjauksessa. Aiempi osaaminen luetaan sinulle hyväksi. Saat tukea ammatilliselta ohjaajalta. Tarvittaessa saat tukea myös erityisopettajalta ja suomen kielen opettajalta.

Oppimiskylissä voit suorittaa työvoimakoulutuksena tutkinnon osia mm. seuraavilta aloilta

 • puhtaus- ja kiinteistöpalveluala
 • kasvatus- ja ohjausala
 • ravintola- ja catering-ala
 • liiketoiminta-ala
 • matkailuala
 • logistiikka-ala

Huomiothan, että tarjonta vaihtelee. Tarkista aina kyseisen Oppimiskylän alasvetovalikon takaa viimeisin tarjontatilanne.

Oppimiskyliä on kolme

 • Hiedanrannan Oppimiskylä, Tampere
 • Tehdassaaren Oppimiskylä, Nokia
 • Oriveden Oppimiskylä

Pääsyvaatimukset ja hakeutuminen Oppimiskylään

 • Ammatillisen koulutuksen tarve ja työllistyminen
 • Alakohtainen kielitaitovaatimus
 • Työtön työnhakija, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

Avoimet paikat ja koulutukset

 • Hiedanrannan Oppimiskylä tarjoaa vaihtuvia työssäoppimispaikkoja eri aloille

  Oppimiskylä hakee Tampereen Hiedanrantaan ammatillisia opiskelijoita oppimaan yrityksissä.

  Oppimiskylä on Hiedanrannassa sijaitseva ja Lielahden alueelle laajentuva ammatillisen koulutuksen pilotti, jossa on mahdollisuus suorittaa räätälöity ammatillinen osatutkinto. Haemme opiskelijoita suoraan yrityksiin oppimaan. Jokaiseen haettuun paikkaan on erilliset kriteerit (lue myös ne).

  Osatutkinto räätälöidään sekä opiskelijan että yrityksen tarpeisiin. Opiskelija on koulutuksen ajan Tredun vakuutusten piirissä ja Tredun kirjoilla.

  Lisää tietoa Hiedanrannan Oppimiskylästä:

  Hiedanrannan Oppimiskylä

  Tällä hetkellä haemme

  1 hlö suorittamaan autoalan osatutkintoa

  Opintoaika on noin 6 kk ja alkaa syksyllä 2022. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Pispalan Autot Oy Lielahdessa. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  1 hlö suorittamaan Ilmastovastuullinen toiminta osatutkintoa

  Opintoaika on 2-4 kk ja alkaa syksyllä 2022. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa innovatiivinen kiertotalousyritys Digi Toilet Systems Oy. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  1 hlö suorittamaan logistiikka-alan osatutkintoa

  Opintoaika on 4 – 6kk ja alkaa sovittuna päivämääränä mahdollisimman pian. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Carbofex Oy Hiedanrannassa. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko-opintoaika on 35 h/vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  1 hlö suorittamaan ravintola- ja catering-alan osatutkintoa

  Opintoaika on 6 -12 kk ja alkaen 28.3.2022. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Ravintola Kokkipoika Tampereen Lielahdessa. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  1 hlö suorittamaan sähkö- ja automaatioalan osatutkintoa

  Opintoaika on 4 kk ja alkaa sopimuksen mukaan. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa tasasähköjärjestelmien suunnannäyttäjä DC ONE Oy. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  1 hlö suorittamaan vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen osatutkintoa

  Opintoaika on 4 kk ja alkaa sopimuksen mukaan syksyllä 2022. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Lielahden Pesula. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  2 – 4 hlöä suorittamaan ylläpitosiivouspalvelu osatutkintoa

  Opintoaika on 4 – 6 kk ja alkaa mahdollisimman pian. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Seran Puhtautta ja Palvelua Oy. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  2 hlöä suorittamaan elintarvikealan osatutkintoa

  Opintoaika on 4 kk ja alkaa mahdollisimman pian. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa Tapola Oy. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Viikko opintoaika on 35 h/ vko (5 pv viikossa 7 h päivässä) ja opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy.

  Lisätietoja:

  Projektityöntekijä                               Ammatillinen ohjaaja

  Anne Meronen                                    Antti Vapaavuori

  +358 41 730 7967                              +358 40 198 6485

  anne.meronen@tampere.fi               antti.vapaavuori@tampere.fi

 • Tiesitkö, että kiinteistöhuollon yrityksillä on pulaa osaavista työntekijöistä?

  Kiinnostaako sinua osaamisen hankkiminen oppimalla työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä? Hiedanrannan Oppimiskylässä voit opiskella kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi.

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi ja työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  https://www.tredu.fi/hae-opiskelemaan/kiinteistohuollon-osaajaksi-hiedanrannassa.html

  Lisätiedot:

  Tuntiopettaja

  Onni Orsmaa

  +358 44 423 5897
  onni.orsmaa@tampere.fi

 • Tiesitkö, että kiinteistöhuollon yrityksillä on pulaa osaavista työntekijöistä?

  Kiinnostaako sinua osaamisen hankkiminen oppimalla työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä? Tehdassaaren Oppimiskylässä voit opiskella kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi.

  Kiinteistönhoidon perusosaaja

  Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi ja työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää

  Kiinteistönhoidon perusosaaja

  https://www.tredu.fi/hae-opiskelemaan/kiinteistonhoidon-perusosaaja.html

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Nokian Tehdassaaressa

  Koulutuksen tavoitteena on kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi valittujen tavoitteiden mukaisesti ja suorittaa osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta sekä työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä sekä Nokian Tehdassaaressa sijaitsevien kiinteistöjen huoltotehtävissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa. Koulutus mahdollistaa opiskelun kolmella eri tavoitetasolla kiinteistönhoidon perusosaajasta moniosaajaksi.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Nokian Tehdassaaressa

  https://www.tredu.fi/hae-opiskelemaan/kiinteistohuollon-osaajaksi-nokian-tehdassaaressa.html

  Nokian Tehdassaareen rakentuu uuden ajan kiertotalouskeskus. Lue lisää Nokian Tehdassaaresta:

  Nokian Tehdassaari, Uuden ajan kiertotalouskeskus

  Lisätiedot:

  Opinto-ohjaaja                                                      Tiimivastaava

  Pekka Korhonen                                                  Mika Hämäläinen

  puh: 041 730 9065                                                puh: 040 806 4777
  sähköposti pekka.korhonen@tampere.fi         sähköposti mika.hamalainen@tampere.fi

 • Oriveden Kampusta hallinnoiva Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi järjestää tapahtumia ja vuokraa kampuksen tiloja kulttuuri-, koulutus- ja yritystoimintaan. Kampuksella on majoitus- ja ruokailupalvelut. Kampuksen yritykset tarjoavat oppimisympäristön, jossa mahdollista suorittaa osatutkintoja seuraavissa perustutkinnoissa: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, liiketoiminnan perustutkinto ja matkailualan perustutkinto.

  Lisätiedot:

  Opinto-ohjaaja

  Soili Ykspetäjä

  puh: 044 766 4463
  sähköposti: soili.ykspetaja@tampere.fi