Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani, koru- ja pienesineet

Koruihin ja pienesineisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani toimii koru- ja pienesineiden suunnittelu-, valmistus- ja korjaustehtävissä. Hän suunnittelee ja valmistaa asiakkaan tarpeisiin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia yksilöllisiä koruja ja pienesineitä.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.–21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.2.–21.3.2023
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koruihin ja pienesineisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani toimii koru- ja pienesineiden suunnittelu-, valmistus- ja korjaustehtävissä. Hän suunnittelee ja valmistaa asiakkaan tarpeisiin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia yksilöllisiä koruja ja pienesineitä. Artesaani osaa työssään valita ja yhdistää materiaaleja ja tekniikoita.

Koru- ja pienesinevalmistuksen artesaani sijoittuu työelämässä pääasiassa itsenäiseksi yrittäjäksi. Hän voi työllistyä myös ammattialan toisen yrittäjän valmistus-, korjaus- tai palvelutehtäviin tai toimia kurssi- ja ohjaustoiminnassa. Lisäksi hän voi toimia alan liikkeessä erikoismyyjänä.

Koru- ja pienesinevalmistuksen artesaanilla tulee olla kädentaitoja, muoto- ja tyylitajua, hahmotuskykyä sekä värisilmää. Alalla menestyminen edellyttää kykyä itsenäiseen, pitkäjännitteiseen ja taloudelliseen työskentelyyn. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaslähtöisyys
  • esteettisyys
  • ongelmanratkaisutaito
  • suunnittelutaidot
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne työhön
  • rohkeutta ideointiin
  • huolellisuus
  • materiaalituntemus

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Ulla Kellokumpu
puhelin 041 730 9319
sähköposti ulla.kellokumpu@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15