Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani, sisustus- ja tekstiilituotteet

Sisustus- ja tekstiilituotteisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä sisustustekstiilejä ja -tuotteita koteihin, julkisiin tiloihin ja yrityksiin.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.–21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.2.–21.3.2023
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Sisustus- ja tekstiilituotteisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä sisustustekstiilejä ja -tuotteita koteihin, julkisiin tiloihin ja yrityksiin. Hän tuntee tekstiilimateriaalit ja sisustustyylit sekä erilaisia valmistusmenetelmiä ja -tekniikoita, esim. ompelu.

Tuotteen valmistuksen artesaani työskentelee esimerkiksi ompelimoissa, käsityöpajoissa ja -yrityksissä, kangas- ja sisustusliikkeissä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Hän voi toimia myös ohjaustehtävissä esimerkiksi harraste- ja viriketoiminnan ryhmissä.

Sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistamisen artesaani tarvitsee työssään kädentaitoja sekä kiinnostusta erilaisia tekniikoita, muotia ja trendejä kohtaan. Hänellä tulee olla visuaalisuutta, luovuutta sekä hahmottamiskykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaslähtöisyys
  • esteettisyys
  • ongelmanratkaisutaito
  • suunnittelutaidot
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne työhön
  • rohkeutta ideointiin
  • huolellisuus
  • materiaalituntemusta

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Soile Kotti
puhelin 050 534 7788
sähköposti Soile.Kotti@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15