Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Hoiva-avustaja

Hoiva-avustaja tekee arvokasta työtä eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten asiakkaiden parissa. Työ on monipuolista ja palkitsevaa. Hae nyt hoiva-avustajan koulutukseen.

Hakuaika
Ei haussa
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Hoiva-avustajan koulutuksessa hankit osaamista eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten asiakkaiden parissa toimimiseen. Opit asiakkaiden avustamista päivittäisissä toiminnoissa, kuten liikkumisessa, pukeutumisessa, syömisessä ja asioinnissa.

Hoiva-avustaja voi työskennellä myös palvelu- ja jakelukeittiön tehtävissä. Työpaikkoja ovat erilaiset hoitolaitokset, palvelutalot, hoivakodit mm. vanhus- ja vammaispalveluissa ja jakelukeittiöt. Hoiva-avustaja ei voi olla yksin työvuorossa eikä hän saa vastata lääkehoidosta.

Hoiva-avustajakoulutuksen suoritettuasi voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa tai ravintola- ja catering-alan perustutkintoa.

Hoiva-avustajakoulutus muodostuu yhdestä ravintola- ja catering-alan tutkinnon osasta ja yhdestä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osasta. Koulutus sisältää seuraavat opinnot:
• Ravitsemispalveluissa toimiminen (ravintola- ja catering-ala)
• Kasvun ja osallisuuden edistäminen (sosiaali- ja terveysala)
• Suomen kieltä, matematiikkaa ja tietoteknisiä taitoja

Hoiva-avustajan työssä tarvitaan tarkkuutta, täsmällisyyttä sekä oma-aloitteisuutta.

Koulutus soveltuu sinulle

Jos olet kiinnostunut hoiva-avustajan työstä, tykkäät työskennellä ihmisten kanssa ja haluat oppia uusia asioita. Jos suomen kielen taitosi on vähintään A2.1 ja osaat käyttää tietokonetta ja sähköpostia.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään haastattelu. Jos et osallistu haastatteluun, et voi tulla valituksi opiskelijaksi koulutukseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset. SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Sosaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere