Tutkinnon osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Hoiva-avustaja

Hoiva-avustaja tekee arvokasta työtä eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten asiakkaiden parissa. Työ on monipuolista ja palkitsevaa.

Hae nyt!

Hakuaika 18.09. - 31.12.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
18.09. - 31.12.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Opinnot alkavat
10.01.2024
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Hoiva-avustajan koulutuksessa hankit osaamista eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten asiakkaiden parissa toimimiseen. Opit asiakkaiden avustamista päivittäisissä toiminnoissa, kuten liikkumisessa, pukeutumisessa, syömisessä ja asioinnissa.

Työpaikkoja ovat erilaiset hoitolaitokset, palvelutalot, hoivakodit mm. vanhus- ja vammaispalveluissa. Hoiva-avustaja ei voi olla yksin työvuorossa eikä hän saa vastata lääkehoidosta.

Hoiva-avustajakoulutus muodostuu kahdesta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osasta. Koulutus sisältää seuraavat opinnot:
• Ikääntyvien osallisuuden edistäminen
• Kasvun ja osallisuuden edistäminen
Lisäksi opintoihin kuuluu suomen kieltä, matematiikkaa ja tietoteknisiä taitoja

Hoiva-avustajan työssä tarvitaan tarkkuutta, täsmällisyyttä sekä oma-aloitteisuutta. Koulutuksen kesto on noin 10 kk.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe. Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, et voi tulla valituksi opiskelijaksi koulutukseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä.

Jos saat 0 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeessa tutkintoon, jossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia (ns. SORA-tutkinto), sinua ei voida valita koulutukseen.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset. SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Sosaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Pirjo Räsänen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere