Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus

Haluatko syventää osaamistasi lasten kanssa työskentelyssä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto Tredussa!

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Hinta
400€/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa syvennät ja laajennat varhaiskasvatuksen osaamistasi. Saat lisää osaamista varhaiskasvatuksen pedagogiikasta ja lapsen kehityksen ja oppimisen tuen asioista.

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon kasvatuksen osaamisala muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista. Valinnaisten tutkinnon osien kautta voit vahvistaa osaamistasi oman mielenkiinnon tai työelämän tarpeen mukaan mm. lapsen ja nuoren suojelun, kulttuurisen moninaisuuden tai ilmaisun ja liikunnan ohjaamisen teemoissa.

Lue lisää tutkinnon perusteista

Koulutuksen toteutus suunnitellaan opiskelijan tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan huomioiden aiemmin hankittu osaaminen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) yhdessä OMA-opettajan kanssa.

Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, verkko-opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 iltana kuukaudessa ja muutamana lauantaina koulutuksen aikana.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut alan tutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B2.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Liitä hakemukselle kopiot opiskelu- ja työtodistuksistasi, joilla haet koulutukseen. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Lehtori Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713