Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltajat työskentelevät pääasiassa asiakkaiden kodeissa, palvelukodeissa, kotipalvelua tarjoavissa yrityksissä, kodinomaisissa laitoksissa ja päiväkodeissa. Kodinhuoltaja voi työskennellä myös itsenäisenä yrittäjänä.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.–21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.2.–21.3.2023
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Pallotie
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Kodinhuoltajan työ on asiakaslähtöistä kotitaloustyötä. Hän suunnittelee ja toteuttaa laaja-alaisesti kodin erilaisia palveluja. Kodinhuoltajan työtehtävät liittyvät puhtaus- ja tekstiilihuoltopalvelujen toteuttamiseen, kodin ruokapalvelujen toteuttamiseen ja asiakkaan avustamiseen päivittäisissä toiminnoissa kuten asioinnissa, syömisessä, peseytymisessä ja pukeutumisessa tai ulkoilemisessa.

Kodinhuoltajat työskentelevät pääasiassa asiakkaiden kodeissa, palvelukodeissa, kotipalvelua tarjoavissa yrityksissä, kodinomaisissa laitoksissa ja päiväkodeissa.

Kodinhuoltajan työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja hyvää fyysistä kuntoa:

  • vastuullisuus ja huolellisuus
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja täsmällisyys
  • järjestelmällisyys
  • kiinnostus kotitaloustyöhön

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Sanna Marjalaakso-Salonen
puhelin 050 302 5982
sähköposti Sanna.Marjalaakso-Salonen@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15