Ravintola- ja catering-alan perustutkinto työvoimakoulutus

Kokki tai tarjoilija työvoimakoulutus (710185)

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Hae nyt!

Hakuaika 10.11.2022 - 22.01.2023

Hae koulutukseen nyt!
Hakuaika
10.11.2022 - 22.01.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
20.02.2023
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja catering-alalle haluaville. Koulutus on päätoimista opiskelua ja sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.Opiskelu suunnitellaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti riippuen onko hakijalla alalta työkokemusta tai opintoja taustalla. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia.

Perustutkinnon suorittanut osaa

  • toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
  • palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
  • hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta
  • toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti

Opinnoissa voi suuntautua joko kokin tai tarjoilijan opintoihin.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa toimia erilaisissa ravintoloissa valmistaen ruokaa huomioiden ravitsemissuositukset ja erilaiset ruokavaliot. Hän tuntee raaka-aineet, suunnittelee ruokalajit ja asettaa ne tarjolle hygieniasuositusten mukaisesti annoksittain tai suuremmalle joukolle. Kokin työssä asiakaspalvelulla on myös tärkeä rooli. Kokin työpaikkoja voivat olla esimerkiksi ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat ja suurkeittiöt.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja toimipaikoissa. Hän osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia. Tarjoilija huolehtii asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyvyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Tarjoilijat työskentelevät esimerkiksi erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa, baareissa, pubeissa ja hotelleissa.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Tämä työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1. Lisätietoa kielitaitotasoista saat täältä.
  • Ravintola-alalla työskentelevältä henkilöltä edellytetään joustavuutta ja oikeaa asennetta työtä kohtaan. Ala työllistää henkilöitä, joilla on halu työskennellä ihmisten kanssa. Ravintola-alalla pidetään tärkeänä kykyä työskennellä nopeasti muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uusia asioita. Koulutukseen hyväksytään ensin kahdeksan viikon tutustumisjakson ajaksi. Jakson aikana tutustutaan alaan työ- ja koulutusalana, selvitetään henkilökohtainen soveltuvuus alalle ja laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Näin haet

Täytä hakemus TE-palvelujen sivuston kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Kerro hakemuksessasi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. Pohdi valmiiksi, suuntaudutko kokiksi vai tarjoilijaksi ja ilmoita se hakemuksessasi. Perustele, miksi olet kiinnostunut koulutuksesta ja mihin haluaisit työllistyä koulutuksen jälkeen. Hakuaika koulutukseen päättyy 22.1.2023. Koulutuksen esivalinta tehdään 23.1.2023 ja valintahaastattelut järjestetään 8.2.2023. Haastattelukutsut ja valintatiedot toimitetaan postitse, sähköpostilla ja tekstiviestillä. Tiedot löytyvät myös TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Toteutus

Koulutuksessa voi suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Aiemmasta osaamisestasi riippuen koulutus etenee henkilökohtaisesti laadittavan osaamissuunnitelman mukaisesti. Koulutus on toteutetaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien toimipisteessä . Päätoimisen opiskelun lisäksi on etäopetusta ja itsenäistä verkko-opiskelua. Käytännön työtehtävien oppiminen tapahtuu alan työpaikoilla. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja ja edellytetään vuorotyövalmiutta.

Kysy lisää

Pirkanmaan TE-palvelut, Merja Kunnas, merja.kunnas@te-toimisto.fi