Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Oppisopimuksella varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi. Tunnetko mielenkiintoa lasten parissa työskentelyyn? Lastenohjaaja tekee tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Hae nyt!

Hakuaika 16.10. - 03.11.2023

Hakuaika
16.10. - 03.11.2023
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Opinnot alkavat
Koulutus alkaa 14.12.2023 klo 8.30.
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja opettamiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu, askartelu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Lastenohjaajan ammatti soveltuu henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.

Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta.

ePerusteet – Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto 180 osp

Lastenohjaajan ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä lastenohjaajan ominaisuuksia ovat:

  • erilaisuuden kunnioittaminen ja empatiataidot
  • ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaidot
  • kannustava ja positiivinen elämänasenne

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena.

Lähiopetuspäiviä noin 2pv/kk ja nämä toteutetaan Nokian Silta-kampuksella.

Koulutus soveltuu sinulle

Jos olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Sinulla täytyy myös olla koulutukseen soveltuva työpaikka.

Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen

Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää