Logistiikan perustutkinto

Linja-autonkuljettaja, TKL oppisopimuskoulutus

Joukkoliikenneammattilainen Tampereen kaupunkiliikenteellä tekee vastuullista asiakaspalvelutyötä. Hän mahdollistaa ihmisten arjen sujumisen luotettavalla ja asiantuntevalla työotteella.

Hakuaika
jatkuva ja joustava haku
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
30.10.2023
Hinta
Koulutus on maksuton. Opiskelija vastaa viranomais- ja korttimaksuista.

Mitä koulutus sisältää?

Tredu ja Tampereen kaupunkiliikenne TKL järjestävät yhteistyössä linja-autonkuljettajan oppisopimuskoulutusta. Koulutus on oppisopimuspainotteista ja sisältää lisäksi teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua sekä itsenäistä opiskelua. Suuri osa oppimisesta tapahtuu oppisopimuksella Tampereen kaupunkiliikenteellä, oikeissa työympäristöissä ja -tehtävissä. Tavoitteena on työelämään siirtyminen noin 1-2 kuukauden mittaisen teoriajakson jälkeen. Myös tuettu polku rauhallisemmalla tahdilla on mahdollinen, sillä opinnot räätälöidään yksilöllisesti jokaiselle sopiviksi.

Koulutuksessa otetaan huomioon Tampereen kaupunkiliikenteen tuleva sähköistyminen ja ajoharjoittelu toteutetaan Tredun uudella sähkölinja-autolla.

Koulutus on osatutkintokoulutusta, eli siinä suoritetaan tutkinnan osia logistiikan perustutkinnosta.

Pakolliset tutkinnon osat:
Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
Linja-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esim.
Kaupunki- ja seutuliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutus soveltuu sinulle

Voit hakea koulutukseen, mikäli olet vähintään 21-vuotias ja sinulla on B-luokan ajo-oikeus, olet soveltuva kuljettajan ammattiin ja sinulla on alalle soveltuva terveys (ns. sora-lainsäädäntö) sekä suomen kielen taitosi on riittävä (B1). Logistiikan perustutkintoa koskevat SORA-säännökset.

Lue lisää sora-lainsäädännöstä.

Linja-autonkuljettajan ammattitaito

Linja-autonkuljettaja toimii ihmisläheisessä palveluammatissa, jossa turvallisuudesta huolehtiminen ja asiakaspalvelutaidot ovat olennainen osa työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

• vuorovaikutus- ja viestintätaidot
• turvallinen ajotapa
• taloudellisuus
• huolellisuus
• oma-aloitteisuus
• itsenäinen työote

Näin haet

Hae koulutukseen lähettämällä vapaamuotoinen hakemus opinto-ohjaajallemme osoitteeseen mia.gerdt@tampere.fi. Opinto-ohjaajamme on yhteydessä sinuun sähköpostilla tai puhelimella mahdollisimman pian hakemuksen jättämisen jälkeen.

Koulutukseen järjestetään haastattelu viikolla 39 ja haastattelun yhteydessä annetaan myös ajonäyte. Jos et osallistu haastatteluun ja/tai ajonäytteeseen, et voi tulla valituksi koulutukseen. Haastatteluissa on mukana edustaja TKL:ltä sekä Tredusta.

Koulutukseen on jatkuva haku ja useita aloituksia vuoden aikana. Kysy lisää yhteyshenkilöiltämme.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Mia Gerdt
Koulutustarkastaja
Mikko Heikkinen
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere