Matkailualan perustutkinto

Matka-asiantuntija

Matka-asiantuntija on matkailualan moniosaaja. Matka-asiantuntijoilla on monipuolinen näkemys matkailuelinkeinosta ja sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista matkailualan myynti- ja neuvontatehtävissä toimimiseen. Opit suunnittelemaan, tuotteistamaan, markkinoimaan ja myymään matkatuotteita ja -palveluja. Saat valmiuksia asiakkaiden neuvontaan ja opastamiseen erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, matkailualan asiakaspalvelu (30 osp), yksi osaamisalan pakollinen tutkinnon osa (40 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia 75 osp.

ePerusteet – Matkailualan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Matka-asiantuntija tarvitsee työssään organisointitaitoja, joustavuutta, tilannetajua sekä kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Matkailualan ammattilaisilta edellytetään myös monipuolista kielitaitoa. Muita tärkeitä taitoja matka-asiantuntija tehtävissä ovat:

• palvelualttius ja myyntihenkisyys
• huolellisuus
• kysy tehdä useita asioita samaan aikaan
• hetkittäisen paineen sietäminen
• ideointi- ja organisointikyky

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Soile Kotti

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere