Matkailualan perustutkinto

Matka-asiantuntija

Matka-asiantuntija on matkailualan moniosaaja. Matka-asiantuntijoilla on monipuolinen näkemys matkailuelinkeinosta ja sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista myynti- ja neuvontatehtävissä toimimiseen. Opit suunnittelemaan, tuotteistamaan, markkinoimaan ja myymään matkatuotteita ja -palveluja. Saat valmiuksia asiakkaiden neuvontaan ja opastamiseen erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, matkailualan asiakaspalvelu (30 osp), yksi osaamisalan pakollinen tutkinnon osa (40 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia 75 osp.

ePerusteet – Matkailualan perustutkinto 180 osp

Päivä-/monimuoto-opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työvaltaisesti toteutetun koulutuksen opiskelijat opiskelevat pääosin alan työpaikoilla.

Matka-asiantuntija tarvitsee työssään organisointitaitoja, joustavuutta, tilannetajua sekä kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Matkailualan ammattilaisilta edellytetään myös monipuolista kielitaitoa. Muita tärkeitä taitoja matka-asiantuntija tehtävissä ovat:

  • palvelualttius ja myyntihenkisyys
  • huolellisuus
  • kysy tehdä useita asioita samaan aikaan
  • hetkittäisen paineen sietäminen
  • ideointi- ja organisointikyky
Ante Kemppaisen video, jossa hän kertoo matkailualan perustutkinnosta Tredussa. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut toisen asteen ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on lukion päättötodistus. Lisäksi vaaditaan riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn B1.1.

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastatteluaika sovitaan erikseen.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Soile Kotti

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere