Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalvelujen tuottaja tuo elämykset ja kokemukset asiakkaiden ulottuville. Työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä, jossa työympäristöt vaihtelevat laavusta luksukseen.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista matkailupalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opit ideoimaan ja tuotteistamaan erilaisia ohjelma- ja oheispalveluita sekä tapahtumia. Tutustut matkailupalvelujen markkinointiin ja asiakaspalveluun. Koulutuksessa opit myös ohjaamaan ja opastamaan asiakkaita sekä huolehtimaan turvallisuudesta. Matkailupalveluiden tuottaja tuo elämykset ja kokemukset asiakkaiden ulottuville. Työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä, jossa työympäristöt vaihtelevat laavusta luksukseen.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailualan opastus- ja markkinointitehtävissä esimerkiksi elämys- ja ohjelmapalveluyrityksissä sekä hyvinvointi-, kulttuuri- ja luontomatkailuyrityksissä. Työpaikkoja ovat mm. aktiviteettejä tarjoavat matkailuyritykset, kulttuurikohteet, tapahtumat, teema- ja huvipuistot sekä matkailukeskukset. Töitä on myös ruoka-, hyvinvointi-, neuvonta- tai liikuntapalveluissa sekä matkanjärjestäjillä tai majoitusliikkeissä.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, matkailualan asiakaspalvelu (30 osp), yksi osaamisalan pakollinen tutkinnon osa (40 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia 75 osp.

ePerusteet – Matkailualan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Matkailupalvelujen tuottaja tarvitsee työssään organisointitaitoja, tilannetajua ja kokonaisuuksien hallintaa. Matkailupalvelujen tuottaja pääsee työssään käyttämään luovuutta ja idearikkautta. Muita tärkeitä matkailupalvelujen tuottajan taitoja ovat:

• asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
• kielitaito ja kiinnostus erilaisiin kulttuureihin
• oma-aloitteisuus ja vastuullisuus
• kyky työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä
• tarkkuus ja täsmällisyys
• erilaisuuden hyväksyminen
• esiintymistaito
• yrittäjämäinen asenne

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Soile Kotti

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere