Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalveluiden tuottaja tuo elämykset ja kokemukset asiakkaiden ulottuville. Työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä, jossa työympäristöt vaihtelevat laavusta luksukseen.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista matkailupalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opit ideoimaan ja tuotteistamaan erilaisia ohjelma- ja oheispalveluita sekä tapahtumia. Tutustut matkailupalvelujen markkinointiin ja asiakaspalveluun. Koulutuksessa opit myös ohjaamaan ja opastamaan asiakkaita sekä huolehtimaan turvallisuudesta. Matkailupalveluiden tuottaja tuo elämykset ja kokemukset asiakkaiden ulottuville. Työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä, jossa työympäristöt vaihtelevat laavusta luksukseen.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailualan opastus- ja markkinointitehtävissä esimerkiksi elämys- ja ohjelmapalveluyrityksissä sekä hyvinvointi-, kulttuuri- ja luontomatkailuyrityksissä. Työpaikkoja ovat mm. aktiviteettejä tarjoavat matkailuyritykset, kulttuurikohteet, tapahtumat, teema- ja huvipuistot sekä matkailukeskukset. Töitä on myös ruoka-, hyvinvointi-, neuvonta- tai liikuntapalveluissa sekä matkanjärjestäjillä tai majoitusliikkeissä.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, matkailualan asiakaspalvelu (30 osp), yksi osaamisalan pakollinen tutkinnon osa (40 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia 75 osp.

ePerusteet – Matkailualan perustutkinto 180 osp

Päivä-/monimuoto-opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työvaltaisesti toteutetun koulutuksen opiskelijat opiskelevat pääosin alan työpaikoilla.

Matkailupalvelujen tuottaja tarvitsee työssään organisointitaitoja, tilannetajua ja kokonaisuuksien hallintaa. Matkailupalvelujen tuottaja pääsee työssään käyttämään luovuutta ja idearikkautta. Muita tärkeitä matkailupalvelujen tuottajan taitoja ovat:

  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
  • kielitaito ja kiinnostus erilaisiin kulttuureihin
  • oma-aloitteisuus ja vastuullisuus
  • kyky työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä
  • tarkkuus ja täsmällisyys
  • erilaisuuden hyväksyminen
  • esiintymistaito
  • yrittäjämäinen asenne
Ante Kemppaisen video, jossa hän kertoo matkailualan perustutkinnosta Tredussa. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut toisen asteen ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on lukion päättötodistus. Lisäksi vaaditaan riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn B1.1.

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastatteluaika sovitaan erikseen.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Soile Kotti

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere