Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille

Haluatko lisätä osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä? Hanki ammatillista etumatkaa ja täydennä osaamistasi Tredussa!

Hakuaika
20.10.2023 - 08.02.2024
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
21.02.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista, voit lisätä osaamistasi myös suorittamalla tukinnosta yhden osan. Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä.

Koulutuksen aikana opit, kuinka edistää toiminnallasi asiakkaan mielenhyvinvointia, mielenterveyttä ja päihteettömyyttä sekä ehkäistä ongelmien syntymistä. Opit suunnittelemaan työtäsi ja käyttämään vuorovaikutustaitoja asiakastyössä. Koulutuksen suoritettuasi osaat käyttää mielenterveys- ja päihdetyön menetelmiä, -välineitä ja materiaaleja asiakastyössä sekä ohjata asiakkaita palveluihin. Koulutus sisältää näytön.

Koulutuksen aikataulu ja sisällöt

21.2.2024 klo 8-14.30
Ammattitaitovaatimukset ja näyttösuunnitelma
Mielen hyvinvointi

6.3.2024 klo 8-14.30
Puolustusmekanismit, kriisit ja työmenetelmät

20.3.2024 klo 8-14.30
Mielenterveys- ja päihdeongelmat ja palvelujärjestelmä

3.4.2024 klo 8-14.30
Vuorovaikutus, työhyvinvointi ja turvallisuus

17.4.2024 klo 8-14.30
Mielenterveys- ja päihdeongelmat, koulutuksen päätös

Näytöt ja niiden arvioinnit järjestetään yksilöllisesti sovittuna ajankohtana henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Näytön voi tehdä viimeisen teoriapäivän jälkeen.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu valmiille lähihoitajille. Sinulla täytyy olla soveltuva sosiaali- ja terveysalan työpaikka opintojen aikana, jotta voit osallistua koulutukseen.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Liitä hakemukselle kopiot opiskelu- ja työtodistuksistasi, joilla haet koulutukseen. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan Jaana Virtaseen (puh. 050 329 5713, jaana.p.virtanen@tampere.fi) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältö ja toteutus
Lehtori Sari Ruokonen
sähköposti sari.ruokonen@tampere.fi
puhelin 040 806 2591

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713