Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Perhepäivähoitaja

Tunnetko mielenkiintoa lasten parissa työskentelyyn? Perhepäivähoitaja tekee tärkeää varhaiskasvatustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Hinta
400€/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvun, kehityksen ja oppimisen ohjaamiseen kodinomaisessa ympäristössä. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä perheiden kanssa sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan kasvatuksen, hoidon ja opetuksen kokonaisuutta.

Perhepäivähoitaja toimii yksityisenä tai kunnallisena perhepäivähoitajana joko omassa kodissaan tai ryhmäperhepäivähoidossa muiden varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa.

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perhepäivähoidon osaamisala muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutuksen toteutus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) yhdessä OMA-opettajan kanssa.

Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, verkko-opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohella. Lähiopetus toteutetaan arki-iltaisin ja mahdollisesti muutamana lauantaina.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Lisäksi sinulla tulee olla vähintään 3 kuukauden työkokemus kasvatus- ja ohjausalalta, varhaiskasvatuksesta tai suunnitelma perhepäivähoitajan työn aloittamisesta. Työkokemus voi olla myös työkokeilun tai vapaaehtoistyön kautta hankittua kokemusta. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B2.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan ammatitutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Lehtori Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713