Saattohoidossa toimiminen

Haluatko päivittää osaamistasi saattohoidossa? Hanki ammatillista etumatkaa ja täydennä osaamistasi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 18.03. - 21.04.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
18.03. - 21.04.2024
Toteutustapa
Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
28.05.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Saattohoidon tarkoituksena on tukea ja hoitaa kuolevaa ihmistä ja hänen läheisiään parhaalla mahdollisella tavalla. Saattohoito toteutetaan yksilöllisesti ja inhimillisiä arvoja kunnioittaen. Saattohoidossa kuolevalla ihmisellä ja hänen läheisillään on mahdollisuus valmistautua lähestyvään kuolemaan.

Saattohoidossa toimiminen -koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamistasi saattohoitotyössä. Koulutus on tarkoitettu valmiille lähi- ja sairaanhoitajille täydennyskoulutukseksi. Koulutus on tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutus toteutetaan verkossa ja sen laajuus on 15 osaamispistettä. Koulutuksen sisältöjä ovat:

  • saattohoidossa olevan ihmisen hyvinvoinnin ja elämänlaadun edistäminen
  • kuolemaa lähestyvän ihmisen kokonaishoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi
  • vuorovaikutus saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheistensä kanssa
  • alan työmenetelmien, -välineiden ja materiaalien käyttö
  • saattohoidossa olevan ihmisen läheisten tukeminen
  • oman turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työkyvyn edistäminen
  • näyttö (opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla saattohoitoa toteuttavissa ympäristöissä lähihoitajan tehtävissä)

Koulutus alkaa aloitusinfolla, jonka jälkeen voit suorittaa koulutuksen omaan tahtiisi verkossa. Saat tukea ja ohjausta koulutuksen suorittamiseen oma-opettajaltasi. Seuraava aloitusinfo järjestetään 28.5.2024 klo 14.30-16.30 Teamsin välityksellä. Koulutus sisältää näytön ja näytön ohjauksen.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu valmiille lähi- ja sairaanhoitajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan elämän loppuvaiheessa olevien ihmisten kanssa työskentelyssä elämän loppuvaiheen työympäristöissä sosiaali- ja terveysalalla. Sinulla tulee olla sosiaali- ja terveysalan työpaikka opintojen aikana.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Liitä hakemukselle kopiot suoritetusta lähihoitajan tai sairaanhoitajan tutkinnosta sekä väliaikaisesta työtodistuksesta, joilla haet koulutukseen. Työtodistuksestasi tai hakemuksestasi tulee ilmetä toteutuuko työpaikallasi oireenmukainen hoito ja saattohoito, jotta voit tehdä näytön työssäsi. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen perusteella.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Video saattohoidon koulutuksesta. Ohita video

Kysy lisää


Koulutuksen sisältö ja toteutus
Lehtori Arja Grönlund
sähköposti arja.gronlund@tampere.fi
puhelin 040 868 7545

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713