Puhtauspalvelualan perustutkinto

Toimitilahuoltajan koulutus maahanmuuttajille (717218)

Tämä koulutus on käytännönläheinen ja joustava tapa opiskella puhdistuspalvelualaa ja päästä nopeasti työelämään. Alalla on paljon vapaita työpaikkoja. Siivouspalvelut tuottavat puhtautta nykyaikaisilla välineillä, menetelmillä sekä siivouskoneilla.

Hae nyt!

Hakuaika 03.11.2023 - 10.01.2024

Hae nyt!
Hakuaika
03.11.2023 - 10.01.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
05.02.2024
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

Tämä koulutus on käytännönläheinen ja joustava tapa opiskella puhdistuspalvelualaa ja päästä nopeasti työelämään. Alalla on paljon vapaita työpaikkoja. Siivouspalvelut tuottavat puhtautta nykyaikaisilla välineillä, menetelmillä sekä siivouskoneilla. Työpaikkoja ovat esimerkiksi koulut, päiväkodit, porrassiivouskohteet, kauppakeskukset, teollisuuslaitokset ja hoivalaitokset.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille maahanmuuttajataustaisille TE-palveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.
  • Koulutukseen hakeutuvilta odotetaan hyvää perusterveyttä ja valmiutta asiakaspalvelutyöhön. Opiskelijan tulee omata riittävä suomen kielen taito, tasoa A2.1.

Näin haet

Täytä hakemus TE-palvelujen sivuston kautta. Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Opiskelijavalinta tehdään koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja alan työhön. Jos olet hakenut myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitsethän koulutukset tärkeysjärjestykseen. Seuraa hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Toteutus

Koulutus alkaa 5 viikon orientointijaksolla. Orientointijakson aikana varmistetaan opiskelijan valmius ammatilliseen koulutukseen ja valmiudet avoimille työmarkkinoille työllistymiseen. Orientointijaksolla laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS, jossa huomioidaan muun muassa oppimisvaikeuksien tunnistaminen ja jo olemassa oleva osaaminen ammattialalta. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä. Ammatillisten tutkinnon osien laajuus on 145 osaamispistettä ja yhteisten tutkinnon osien 35 osaamispistettä. Koulutukseen sisältyy suomen kielen opetusta. Koulutuksen aikana suoritetaan Hätäensiapu-koulutus. Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta kaikille pakollinen tutkinnon osa on asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen. Toimitilahuoltajan osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat perussiivouspalvelut ja ylläpitosiivouspalvelut. Kaikille yhteiset tutkinnon osat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta koululla sekä ryhmä- ja yksilöohjausta. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan alan työpaikoilla. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkintotavoitteisen koulutuksen kesto on enintään 1 vuosi.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta.


Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta . Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Lisätietoja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta ja toimitilahuollon osaamisalasta löydät: e-perusteet.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Saija Mäki-Komsi

Pirkanmaan TE-palvelut, Pirkko Levonen pirkko.levonen@te-toimisto.fi